Her er det alle mænd efterspørger på plantecentre

Mænd valfarter til plantecentrene for at få fat i denne plante. flickr.com
Landets plantecentre melder om stærkt stigende chilisalg – især mænd har taget trenden til sig.
flickr.com

Forårstid er tid for chili-plantning. Og i år kan det meget vel blive en sæson, hvor salget af den lille røde frugt når nye højder.

I en rundringning til syv plantecentre fordelt over hele landet melder seks af de syv om stærkt stigende chilisalg, og flere beretter også, at det især er mænd, der er vilde med chilier. Et af de centre er Landlyst Plantecenter tæt på Hjørring, hvor Lasse Pedersen arbejder.

– Vi har oplevet en stigning indenfor det seneste halve år, og det er især mændene, der kommer – og de kvinder, der kommer, er blevet sendt i byen af mændene, siger han.

For at tilfredsstille de chilihungrende mænd melder blandt andet online-plantecentret PlanteTorvet, at de har måttet udvide deres sortiment med flere typer af chiliplanter.

Når man spiser rigtig meget af det, mister man lidt af effekten, og så bliver man nødt til at opgradere sin dosis – lidt ligesom narkomanerne. Kim Schulz, ejer af Danmarks største chili-internetforum

Stort mediefokus

Fakta om rundringningen
Der blev ringet til syv plantecentre. Af dem meldte følgende seks om større chilisalg:

  • Skanderborg Plantecenter
  • Plantorama Hillerød
  • Amagerland Plantecenter
  • Landlyst Plantecenter, Hjørring
  • PlanteCenter Fyn
  • Online-plantecentret Plantetorvet
  • Den chili-ansvarlige på Grenå Plantecenter var ikke til stede, men de formoder, at salget er stigende.

Stigningen i chilisalget kan med stor sandsynlighed tilskrives allestedsnærværende Chili-Klaus, der netop begyndte at lægge sine chili-spisningsvideoer op for godt et halvt år siden.

I Amager Planteland bliver der straks råbt ”Chili-Klaus” i baggrunden, da NetAvisen kontakter dem, og i Plantorama Hillerød mener man også helt klart, at stigningen kan føres tilbage til medierne, ”hvor der jo ikke går en uge uden, at der bliver skrevet om chili.”

Læs også: Byhaver gør grønnere og plejer vores image

Mandige “chili-narkomaner”

Kim Schulz, der er ejer af Danmarks største chili-internetforum www.chilifan.dk, kan nikke genkendende til udviklingen.

– Det der med at spise de rigtigt stærke, er vel en slags manddomsritual.

Han mener dog også, at kvinderne er fint med og nævner, at flere af de mest aktive brugere på hans forum er kvinder. Kim Schulz er nu 34 år og har været “chilifan” i omtrent 20 år, så for ham er chilien langt fra kun en modedille.

– Man får en mild lykkefølelse i kroppen, og det er det, der gør, at man bliver hooked på det. Når man så spiser rigtig meget af det, mister man lidt af effekten, og så bliver man nødt til at opgradere sin dosis – lidt ligesom narkomanerne.

Derhjemme har han for tiden 35 planter stående, men det er ikke så mange i forhold til hans normale beholdning på omkring 50, så i ham har landets plantecentre under alle omstændigheder en god og trofast kunde.

Hvis du ønsker at hoppe med på chilivognen, er det om at skynde sig, for chilifrøene skal allersenest i jorden i slutningen af april eller starten af maj.