Hillerød Kommune vil genoverveje stien til Favrholm Station

På billedet ses både den 2,5 kilometer lange nye cykelsti, som skal gå langs Overdrevsvejen og den 1,5 kilometer lange sti, borgere i mange år har benyttet. Den sidste lille blå rute viser den nu nedlagte sti, der gør det muligt for borgerne i Ny Hammersholt at komme op til Favrholm Station via den korteste rute.

En nedlagt sti kommer nu igen på politikernes dagsorden i Hillerød.

Stien har i mange år gået gennem det område, hvor der nu ligger en golfbane. Ét af argumenterne for at nedlægge stien var, at cyklende og gående risikererede at blive ramt af golfbolde, men mange bruger altså stadig stien alligevel.

Derfor er debatten blusset op igen.

– Jeg vil drøfte stien med mit udvalg som et åbent punkt til næste udvalgsmøde, lyder det fra Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune.

Det sker efter, at Hillerød Kommune blandt andet har modtaget kritik fra Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Hillerød, DN-Hillerød.

– Jeg har set, at DN-Hillerød har skrevet brevet, og jeg har også set den kommunikation, der har været i aviserne, og hvad folk tænker derude, siger Dan Riise (V).

For nogle år siden var kommunen ellers i gang med at løse problemet, men lige pludselig meddelte Vejdirektoratet, at de ville lave en cykelsti langs Overdrevsvejen fra Favrholm Station op til Københavnsvej.

I den forbindelse ville de sørge for, at dem, der kommer fra Ny Hammersholt på cykler, kunne dreje direkte ned på Overdrevsvejen.

– Vores beslutning var ikke, at vi ikke vil lave en sti, men vi ville se, hvordan Vejdirektoratets løsning afhjalp problemet, før vi beslutter, hvor alvorligt vi skal gå til den. Selvfølgelig skal der være en sti på et tidspunkt, men spørgsmålet er, om det bare skal være en lille trappesti, eller om vi også skal have cyklerne ind den vej, siger Dan Riise (V).

Læs også: Cykelstierne i Taastrup får kritik: »Det er ligesom at køre på et vaskebræt«

Artiklen fortsætter efter billedet.

Her ses den nedlagte sti, hvor vandløbet nu er fritlagt. Mange hopper dog stadig over, hvor gærdet er lavest, og går ind over golfbanen. Foto: DN-Hillerød

“Det er meget positivt”

I DN-Hillerød glæder man sig over, at stien nu bliver drøftet igen.

– Jeg kan forstå, at kommunen er kommet i tvivl om nedlæggelsen af stien. Derfor synes jeg, at det er meget positivt, at de tager det op igen, siger Jørgen Nielsen, der bestyrelsesmedlem hos DN-Hillerød.

Ét af spørgsmålene i DN-Hillerøds brev til kommunen var vedrørende kommunens lejekontrakt med golfklubben. Her henviser foreningen til, at kommunen fratager folk offentlig adgang til et lejet område.

“Det skal nævnes, at den nedlagte sti indtil for nylig gik ned over en græsmark. At denne græsmark i dag er omdannet til golfbane, kan vi kun forstå som et ønske om at hindre offentlig færdsel, og det er mod aftalen,” står der i brevet, DN-Hillerød har sendt til Hillerød Kommune.

Men det er Hillerød Golf Klub ikke enige i.

– Golfbanen har ligget der i 56 år, og stien blev alene anvendt til at forbinde golfbanens huller vest og øst for jernbanen. Stien blev nedlagt, da der blev bygget en ny tunnel ved klubhuset, så forbindelsen blev skabt der, siger René Kjærsgaard Nielsen, der er formand for Hillerød Golf Klub.

Ifølge Dan Riise (V) var det ikke lejekontrakten med golfklubben, der gjorde, at diskussionen af stien blev sat på pause.

– Det var både på grund af vores økonomi, som er voldsomt hårdt ramt på det tekniske område, men også på grund af, at der kom en anden løsning fra Vejdirektoratet, som godt nok er en lille smule længere, men også er asfalteret og bliver ryddet. Der er ingen politikere i Hillerød, der ikke gerne vil hjælpe dem fra Ny Hammersholt, siger han.

Hvis du godt kan lide at cykle, findes der tre regionale cykelruter, der alle starter ved Frederiksborg Slot i Hillerød

Kilde: DN-Hillerød, Bikemap & VisitNordsjælland

Det er godt, man får lavet en løsning

I Hillerød Golf Klub mener man dog, at det er positivt, at kommunen vil diskutere sagen igen.

– Vi er helt afslappet omkring, at kommunen tager det op, og vi synes i virkeligheden, at det er rart, at man får lavet en løsning på det. Det skal dog være en løsning, alle kan leve med, eller i hvert fald nogle kan leve med, siger René Kjærsgaard Nielsen.

Men ifølge René Kjærsgaard Nielsen skal det dog ikke være en løsning, hvor folk kan bevæge sig helt frit på golfbanen.

– Vi kan nok ikke lave en løsning, hvor de får lov til trampe henover golfbanen, lige så tosset, som de vil. Det ville vi ikke være ret glade for, men der må kommunen jo finde ud af, hvad de vil, siger han.

Det næste møde for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune finder sted den 2. maj.

Sådan gjorde vi: Idéen til historien udspringer af, at et debatindlæg fra DN-Hillerød vedrørende cykelstien fra Ny Hammersholt til Favrholm Station i Hillerød, der har været bragt på sn.dk. Alle kilder er interviewet telefonisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.