»Hvis du siger ordet ’Danmark’, skærer vi din tunge ud«

kouakou
Patrick Kouakou blev overfaldet og kaldt “sorte svin” i København i kølvandet på attentatet ved Krudttønden.
Foto: Privat

Patrick Kouakou når ikke at tænke meget, da han natten til onsdag ligger i kantstenen på Peter Bangs Vej med tre voksne mænd og en 30 centimeter lang kniv over sig. Det jager gennem venstre håndled, da han instinktivt afværger et spark med armen. Få sekunder tidligere har én af hans tre overfaldsmænd skubbet ham af sin cykel og ned på den aftenkolde asfalt.

Patrick Kouakou er én af de mange, der har været udsat for hadforbrydelser efter angrebene ved Krudttønden og synagogen forrige weekend.

Det er tre dage siden weekendens første skudepisode på Østerbro den 14. februar. Patrick Kouakou kommer kørende på sin cykel ved midnatstid på vej fra arbejde, da en bil med tre maskerede mænd trækker op på siden af den dansk-afrikanske fyr.

Bilen drejer til højre ind foran cyklen, og én af fyrene beder om forklaring på, hvad han glor på, og hvad fanden han laver, forklarer Patrick Kouakou. Han svarer, at det var dem, der kørte ind foran ham.

– Hér begynder de at kalde mig ’sorte svin’, siger københavneren.

 Jeg vil råde folk til at fortsætte med at leve deres liv og holde sammen. Det er fred og kærlighed, der får os frem, efter det der er sket. Ikke had, overfald og fingerpegen.
Patrick Kouakou

Sat i forbindelse med terror

Patrick Kouakou kører uden om bilen, men mændene i bilen vender om og kører snart efter oppe på cykelstien lige bag ham. Patrick Kouakou stopper op. De tre fyre stiger ud af bilen.

– Du skal bare lukke røven. Du har intet at gøre i landet. Du har fået lov til at komme hér som indvandrer, og så skal du bare opføre dig ordentligt, siger de til ham.

Læs også: Ida blev banket på jobbet

Patrick Kouakou er uforstående og svarer, at han ikke har gjort noget.

– De svarer, at ’mig og mine perkervenner går og skyder på folk inde i byen, og at jeg skal hjem til perkerland.’ Da jeg siger, at jeg er opvokset i Danmark, svarer han, at hvis jeg nævner Danmark, skærer de tungen ud på mig. Så trækker han en 30 centimeter lang kniv frem og skubber mig af cyklen, så jeg vælter, fortæller han.

Blev slået og sparket

Én af mændene sparker til Patrick Kouakou, og da han rejser sig fra jorden, kvitterer manden med et slag i hans ansigt. Den 21-åriges redning blev en forbikørende hvid Volkswagen Passat, som overfaldsmændene forvekslede med en politibil. Han slap med forskrækkelsen, et forstuvet håndled og nogle knops.

Patrick Kouakou er født i Afrika, men opvokset i Danmark, og fortæller, at han føler sig 100 procent dansk.

– Jeg har boet her i 15 år og kender kun til Danmark. Jeg har en dansk kæreste, danske venner, jeg betaler min skat og synger nationalsangen. Men fordi jeg ikke er helt hvid, kan jeg pludselig ikke kalde mig dansker, eller hvordan? Skal man så tænke om sig selv, at nu er jeg indvandrer, så der er nogle ting, jeg ikke skal, og nogle ting jeg ikke kan?

Patrick Kouakou forklarer, at han er ’kulturkristen’, og at overfaldet derfor ikke virkede religiøst baseret.

Det er kærlighed, der får os frem

– Jeg tror bare, at det er en generel frygt for indvandrere. Jeg kan også mærke, at folk kigger anderledes på mig på gaden efter skudangrebet, fortæller han.

– Det er uretfærdigt på alle ledder og kanter. Det er ikke alle indvandrere, der er terrorister. Det der skete i weekenden skal kun ryste os sammen, ikke skille os fra hinanden. Vi lever i 2015. Der er forskellige måder at være dansker på. Jeg vil råde folk til at fortsætte med at leve deres liv og holde sammen. Det er fred og kærlighed, der får os frem, efter det der er sket. Ikke had, overfald og fingerpegen.

One Response to "»Hvis du siger ordet ’Danmark’, skærer vi din tunge ud«"