Hvor mange boede på kloden, da du blev født?

Regn ud præcis hvad nummer i rækken du var, den dag du kom til verden. ’7 billion & me’ er en applikation udviklet af den globale udviklingsfond UNFPA. Det er en lommeregner, hvor du via få indtastninger om dig selv kan finde ud af, præcist hvor mange, der blev født inden dig. Du kan også se, hvilket nummer i rækken af mennesker du var – eller du kan se, hvor mange, der blev født samme dag. Herudover kan du eksempelvis også se, hvor mange af Jordens befolkning der ved din fødsel var kvinder, var under 5 år gamle eller hvor mange, der boede i Afrika, da du blev født.



Sammen med 370.483 andre

Undertegnede blev f.eks. født en formiddag i november for omtrent 22 år siden. Efter en hurtig indtastning kan jeg se, at det gjorde 370.483 andre mennesker over hele kloden også. Men jeg var menneske nummer 5.251.850.576.



Hvad jeg også kan se er, at siden den dag i november er mere end 600.000 af klodens daværende 10 millioner dyrearter uddøde.


En større kampagne
Lommeregneren er et led i en større opmærksomhedskampagne, som organisationen UNFPA har iværksat for at oplyse om, hvilke konsekvenser det har for kloden, at vi bliver flere og flere.

Den voksende population på kloden vil nemlig fortsætte, skriver organisationen på hjemmesiden 7billionandme.org, og det går hårdt ud over de lande, som i forvejen lide trange kår:



»Langt de fleste mennesker bliver født i udviklingslande, som allerede har store problemer med at imødekomme befolkningens basale behov.«


På hjemmesiden står også, at »mens mange rige lande er bekymrede over lav fertilitet og en stigende aldring, kæmper de fattigste nationer en kamp for at opfylde basale behov hos de hastigt stigende befolkninger. Forskellene mellem rig og fattig vil vokse og flere mennesker vil blive sårbare over for fødevareusikkerhed, vandmangel og vejrrelaterede katastrofer.«



7 milliarder og dig
Søgemaskinen er udfærdiget af UNFPA for at sætte tanker i gang omkring den udfordring, vi står over for, når vi bliver flere mennesker på kloden. Budskabet er simpelt:

Hvad kan du gøre for at passe på dine 699.999.999 medmennesker?



Hvilket nummer var du? Find din plads i verden HER