Jystrups Bonnie og Clyde grebet på fersk gerning

Parret skaffede adgang til huset ved at afliste et vindue. Foto: Pixabay.
Parret skaffede adgang til huset ved at afliste et vindue.
Foto: Pixabay.

Af Kasper Hesselbjerg Andersen og Thomas Bille

En 36-årig mand og en 40-årig kvinde fra Ringsted-egnen kan siges at være Jystrups svar på Bonnie og Clyde. De spildte ikke tiden torsdag formiddag, hvor de på blot et par timer begik et hav af lovtrædelser, inden politiet satte en stopper for deres ugerninger.

Indbrud i eget hus

Midt- og Vestsjællands Politi fik torsdag klokken 9.56 et opkald fra en husejer, der havde mistanke om, at en mand og en kvinde var brudt ind i et hus i Jystrup. Anmelderen vidste, at fogeden havde sat kvinden på gaden dagen forinden, og at hun derfor ikke længere havde retmæssig adgang til huset, forklarer Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Narkopåvirket i på alle måder ulovlig bil

Politiet rykkede ud til adressen, men anmelderen kunne berette, at makkerparret havde taget flugten i bil. Kort tid efter fandt politiet frem til bilen, som de stoppede på Knud Lavardsvej i Valsølille, blot få kilometer fra Jystrup. Her kunne de konkludere, at alt var galt med bilen og dens passagerer: Føreren af bilen, den 36-årige mand, var narkopåvirket og desuden frakendt kørekortet. Han blev derfor øjeblikkelig anholdt. Bilen var ikke indregistreret, og dens nummerplader tilhørte en anden bil, der ikke havde overholdt syn og manglede ansvarsforsikring.

Bil fyldt med ejendele

Over alt i bilen lå den 40-årige kvindes personlige ejendele, som parret kort forinden på ulovlig vis havde hentet i det hus, hun dagen før var blevet smidt ud af. Da politiet efterfølgende undersøgte huset, fandt de ud af, at manden og kvinden havde skaffet sig adgang ved at afliste en rude.

Anholdt og sigtet

Makkerparret er nu løsladt, men kan se frem til at høre nærmere fra Midt- og Vestsjællands Politi inden længe. De er begge sigtede for husfredskrænkelse, yderligere er manden sigtet for sine mange overtrædelser i forbindelse med kørsel af bilen.