Kæmpe redaktion: Nu skriver 80 netjournalister fra Roskilde

NetAvisens journalister er klar til at fylde sitet ud med masser af egenproducerede nyheder.
NetAvisens journalister er klar til at fylde sitet ud med masser af egenproducerede nyheder.

I løbet af de næste tre uger vil 80 journalister sætte sig til tasterne på Danmarks nok største webnyhedsredaktion, NetAvisen. Den har base på Journalistik-studiet på Roskilde Universitet.

NetAvisens reportere vil have et stort fokus på egenproducerede nyheder, der skal publiceres på www.navisen.dk.

– Vores redaktions størrelse betyder, at vi har et enormt potentiale til at give læserne masser af væsentlige og spændende historier. Alt for meget netjournalistik er copy-paste, men det får man ikke hos os. Vi vil lave egne historier, og alle journalisterne glæder sig til at komme i gang med at finde originale vinkler, siger Maria Bendix Olsen, der er en af NetAvisens fem redaktører.

Fokus på EP-valget og web-tv

De 80 journalister fordeler sig på redaktionerne Nyheder, Tech & Viden, Social & Sundhed, Arbejdsliv, Trafik og web-tv. Der er ikke en decideret EP-redaktion, men alle reportere har fokus på at finde nyheder om det kommende valg til Europa-Parlamentet.

Samarbejdet med Jyllands-Posten betyder naturligvis, at endnu flere læsere får mulighed for at læse vores nyheder, og de vil samtidig få kendskab til navisen.dk som en kilde til mange originale historier
Jannie Møller Hartley, redaktør på NetAvisen

– Vores mål er at skrive op mod 100 artikler om EP-valget. Det er en væsentlig begivenhed, som mange læsere har svært ved at finde interesse for. Det vil vi arbejde for at lave om på, forklarer Jannie Møller Hartley, der også er redaktør på navisen.dk.

Cirka 20 af journalisterne skal også producere web-tv:

– Vi skal naturligvis udnytte nettets muligheder, og mange historier fungerer bedre på tv end på skrift. Målet er at producere både underholdende og oplysende web-tv, forklarer Mads Kæmsgaard Eberholst, der er redaktør og ansvarlig for tv-redaktionen. 

Datajournalistik og samarbejde med Jyllands-Posten

Flertallet af NetAvisens journalister har også været igennem et kort, målrettet forløb om datajournalistik. Og det håber redaktørerne vil påvirke netavisens artikler:

– Vi satser på, at det vil smitte af på journalisternes arbejdsmetoder og måde at finde historier på, så vi kan få endnu flere originale nyheder. Samtidig vil vi arbejde for, at flere udnytter de formidlingsmæssige muligheder, man har på nettet, så vi ikke kun får “tekst på net”-nyheder, siger Maria Bendix Olsen.

Følg NetAvisen

  • På Facebook via Facebook
  • Følg NetAvisen på Twitter via @RUCjournalistik
  • Tip NetAvisen med artikler på netavisenruc@gmail.com

I år samarbejder NetAvisen med Jyllands-Postens netavis jyllands-posten.dk, som vil bringe udvalgte artikler og web-tvindslag.

– Samarbejdet med Jyllands-Posten betyder naturligvis, at endnu flere læsere får mulighed for at læse vores nyheder, og de vil samtidig få kendskab til navisen.dk som en kilde til mange originale historier, siger Jannie Møller Hartley.

Læs også: Talsvage journalister misforstår meningsmålinger

På alle artikler, som Jyllands-Posten udgiver, vil det fremgå, at de er skrevet af journaliststuderende på RUC.

NetAvisen kører på fuldt blus fra i dag mandag og frem til d. 3. april.

NetAvisen åbnede for første gang i 2009.