NetAvisen gearer ned – men lukker ikke

foto
Her er det NetAvisens arbejdslivsredaktion, der er på arbejde.
Arkiv.

Efter næsten to uger med masser af nyheder om blandt andet trafik, tech-stof, arbejdsliv og sundhed gearer NetAvisen nu ned.

– Der vil være lidt mindre indhold og færre aktuelle historier i den kommende tid. Vi lukker dog langt fra helt ned. Derimod vil navisen.dk’s læsere stadig få en række spændende artikler, siger Mette Kjærsgaard, en af redaktørerne på NetAvisen.

NetAvisen har gennem de seneste uger produceret næsten 300 artikler og webtv-indslag. Det har været muligt, fordi cirka 50 journalister fra Journalistik på RUC har arbejdet på NetAvisen hver dag.

Fokus på nettets muligheder

Der har været skrevet interessante, aktuelle og væsentlige egenhistorier. Samtidig har alle journalisterne arbejdet med at give læseren en ekstra oplevelse, som hun ikke kan få i papiravisen.

– Onlinejournalister på dagens mediemarked skal meget andet end at skrive. I dette forløb har vores journalister vist, at de kan tænke i interaktive elementer, som udnytter nettets muligheder. Der er blandt andet blevet lavet interaktive kort, tidslinjer og Storifys, fortæller Maria Bendix Olsen, der også er redaktør på NetAvisen.

Nogle journalister har også været “ude i marken”, så mediebrugerne også har fået nyhedsreportager.

– På den måde har NetAvisens journalister også givet læserne mere end kun de hurtige dag-til-dag-nyheder, siger redaktøren.

Følg NetAvisen

  • På Facebook via Facebook
  • Følg NetAvisen på Twitter via @RUCjournalistik og #rucjour
  • Tip NetAvisen med artikler på netavisenruc@gmail.com

Web-tv i fokus

NetAvisen har satset stort på web-tv, og der har konstant været 10 journalister tilknyttet webtv-redaktionen.

– Mediebrugerne har både fået sjove og interessante fortællinger. Nogle historier egner sig ikke til at blive fortalt på skrift, så her har journalisterne været dygtige til at producere sprællevende web-tv-indslag, siger web-tv-redaktør Mads Kæmsgaard Eberholst

Læs også: Web-tv: Kom med på besøg i Økolandsbyen Dyssekilde

Gennem hele forløbet har NetAvisen samarbejdet med politiken.dk, som har bragt en lang række af navisen.dk’s historier på sit site.

– Samarbejdet viser, at NetAvisens historier er så gode, at de også kan bringes på et landsdækkende og kendt medie, mener Mads Kæmsgaard Eberholst.

Selvom NetAvisen gearer ned i de kommende måneder, vil netmediet næste forår byde på et nyt forløb, hvor endnu et nyt hold af journaliststuderende skal “ansættes” som journalister på avisen.