K: Hærværk og storm koster tæt på 1000 valgplakater

De Konservative oplever især, at deres valgplakater er enten udsat for hærværk eller   følgevirkningerne efter stormen
De Konservative oplever især, at deres valgplakater er enten udsat for hærværk eller følgevirkningerne efter stormen

De Konservative har mistet 700 valgplakater i forbindelse med hærværk ifølge borgmesterkandidat i København Rasmus Jarlov, som mener det er tilsigtet hærværk. Yderligere har K mistet et par hundrede plakater efter stormens raseri i hovedstaden i går.

-Det er især os, der har været udsat for hærværk. I større stil tror jeg, vi er de eneste, der har mistet et større antal plakater, siger Rasmus Jarlov.

-Vi er overrasket over, at det er så målrettet og planlagt. Det har jeg ikke prøvet før. Der er altid hærværk, men det har været usædvanligt meget den her gang. Vi har mistet 700 valgplakater på det, lyder det fra Rasmus Jarlov, der eksluderer de 700 tabte plakater med fataliteterne fra stormen, men overordnet set er antallet af tabte plakater ikke et problem for De Konservative.

-Jeg tror de fleste kandidater er løbet tør for plakater, men vi har ret mange i reserve, så vi har fin mulighed for at fyre op, siger Rasmus Jarlov.

Læs også: Twitterbrugerne begræder ikke valgplakters stormflugt

Socialdemokraterne og Enhedslisten oplever ikke hærværk
Socialdemokraterne og Enhedslisten har ikke oplevet hærværk i samme stil, som Rasmus Jarlov giver udtryk for.

-Jeg har ikke selv oplevet noget decideret ondsindet hærværk, men jeg synes, det er pinligt, dem der går rundt og laver det her. Der er kanaler til at udtrykke sig, og dem skal de bruge og ikke lave overgreb, som det i virkeligheden er, siger Ikram Sarwar, politisk ordfører for Socialdemokraterne i København og kandidat til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune.

-Vi har også oplevet, at der er blevet hevet nogle plakater ned, men vi ved ikke, om det er politisk, eller hvad det er, siger Filip Soos, kommunalvalgsmedarbejder ved Enhedslisten, København.

Det er især os, der har været udsat for hærværk. I større stil tror jeg, vi er de eneste, der har mistet et større antal plakater

Rasmus Jarlov (K), borgmesterkandidat, Københavns Kommune

S venter et par dage med at reagere
Socialdemokraterne har også lidt i reserve, men for Ikram Sarwar kommer plakaterne i spil på en mindre taktisk måde efter stormen ramte hovedstaden hårdt i går.

-Efter en køretur rundt i København i dag, kan jeg se, at mange plakater er drejet, ødelagt eller står halve tilbage. Jeg har sagt til mine folk, at de skal vente et par dage, og så må vi se, når vejret arter sig lidt bedre, om vi kan hænge de 200 valgplakater op, som jeg har tilbage, siger Ikram Sarwar.

Plakaterne var ellers tiltænkt et taktisk bedre tidspunkt, men de skal nu i brug som reserver for de ødelagte for Ikram Sarwar.

Ø med kvalitet fremfor kvantitet
-Det jeg umiddelbart kan se er, at det ikke er gået så hårdt udover os, lyder det fra Filip Soos, kommunalvalgsmedarbejder hos Enhedslisten i København.

-Vi har satset på kvalitet fremfor pris. Vi har sat 3500 valgplakater op i København med stærkt materiale fremfor tyndt pap, siger Filip Soos.