Køb din helt egen chokolade-printer

Anthon Berg og Summerbird kan forvente benhård konkurrence fra private danskere, såfremt verdens første kommercielle chokolade-printer bliver en sællert.

 

Firmaet Choc Edge har netop lanceret en 3D-Printer, der kan aflæse plantegninger og printe dem i velsmagende chokolade. Danskere kan derfor begynde at printe deres egne chokolade-versioner af Den Lille Havfrue eller Rundetårn.

 

Prisen kan dog afskrække selv en hærdet sukkergris: 26.000 kr. for at blive chocolatíer hjemme i køkkenet.
 

Se 3D-printeren i aktion her.

 

 

3D-printere er fremtiden 

 

Kreative sjæle har i et par år haft mulighed for at købe 3D-printere, der virker på samme måde som den normale printer på kontoret eller i arbejdsværelset.

 

3D-printeren læser dog ikke word-filer, men plantegninger i tre dimensioner. Resultatet kan herefter printes ud i en hurtig-størknende plastic.

 

LÆS OGSÅ: Chokoladespisere er slankere
 

 

I dag er det primært tegnestuer og arkitektfirmaer, der benytter 3D-printere. Det skyldes prisen og arbejdet med at lave plantegninger i tre dimensioner, som kræver at brugeren holder tungen lige i munden. Det gælder også den nye chokolade-printer.

 

Hos Summerbird hilser man chokolade-maskinen velkommen, men chokoladefabrikaten føler sig ikke ligefrem truet på livet.

 

– Folk skal da være velkomne til at købe sådan en maskine. Vi tror dog, at danskerne går mere op i, at chokoladen også smager godt og er lavet af gode råvarer. Det giver glade kunder, som kommer igen, fortæller Gitte Bladt Jacobsen fra Summerbirds salgsafdeling.