Kirke Hyllinge IF kommer på kunstgræs

Kirke Hyllinge IF fortæller, at de har haft et godt samarbejde med Lejre Kommune om anlæggelsen af ny kunstgræsbane. Foto: Frederik Lorentzen

Fodboldene i Kirke Hyllinge kommer til at rulle godt. Det sker efter, at Lejre Kommune har bevilliget 8 mio. kr., til anlæggelsen af en ny kunstgræsbane, som Kirke Hyllinge IF kan anvende. Bevillingen kommer efter, at boldklubben har haft et ønske om en ny kunstgræsbane, i 20 år. Et ønske som Lejr Kommune gerne ser, bliver indfriet.

– Det er heldigvis før min tid, at man begyndte at have det ønske. Jeg har kun siddet med i Udvalget for Kultur, Fritid og Turisme siden 2021. Nu har vi fremlagt anlæggelsen af kunstgræsbanen, men det er rigtigt, at de har kæmpet rigtig længe. Jeg forestiller mig dog, at det førhen handlede om et spørgsmål, om kroner og ører. Nu er vi heldigvis kommet i mål med den her, fortæller Ida Dyhr (C), formand for Udvalget Kultur, Fritid og Turisme i Lejre Kommune.

Ifølge Flemming Braasch, næstformand for Kirke Hyllinge IF Fodbold, kommer boldklubben til at nyde godt af bevillingen, som kan være med til at hjælpe både klubben, men også lokalsamfundet. Flemming Braasch fortæller, at det været et godt samarbejde, hvor de selv har været ude, og hente et skitseprojekt for at finde ud af, hvad der kan lade sig gøre.

Læs også: Ny aftale kan bringe landsholdsfodbold til Brøndby Stadion

– Vi sidder faktisk og har en rigtig god dialog med kommunen omkring selve anlæggelsen, og de lytter til de ønsker, vi har. Vi har selv været ude og indhente et skitseprojekt, som kan stå umiddelbart inden for rammen. Det har vi præsenteret for kommunen, og det har de været lydhøre for, og taget med i deres projektbeskrivelse.

Udover de 8 mio. kr. som Lejre Kommune har bevilliget, er Kirke Hyllinge IF også parate til at tilslutte yderligere tilskud, til projektet.

– Det gør vi for blandt andet at fremtidssikre vores projekt, i forhold til, at vi har et stigende medlemstal. Det bliver også i forhold til, at Kirke Hyllinge omegn kommer til at udvikle sig en del befolkningsmæssigt, i de kommende år, siger Flemming Braasch.

Kirke Hyllinge IF Fodbold

  • Blev stiftet i 1920
  • Har over 1700 medlemmer
  • Del af Lejre Kommunes største idrætsforening Kirke Hyllinge IF

Kilde: Kirke Hyllinge Idrætsforening Fodboldafdeling

 

 

 

 

 

En boldbane for fremtiden

Jeg forventer at vi har en tidsramme omkring december, men vores drømmescenarie for anlæggelsen er, at den er helt færdig i løbet af foråret 2024, så vi ikke skal finde alternativer, og pendle i hele forårssæsonen.                            Flemming Braasch, næstformand i Kirke Hyllinge IF Fodbold.

Projektet er dog stadig i et indledende stadie. Derfor har man ikke fastsat en dato for anlæggelsen af kunstgræsbanen endnu. Næstformanden for Kirke Hyllinge IF Fodbold, Flemming Braasch, fortæller dog, at han håber, at kunstgræsbanen kan anvendes til foråret i 2024.

–  Jeg forventer, at vi har en tidsramme omkring december, men vores drømmescenarie for anlæggelsen er helt færdig i løbet af foråret 2024, så vi ikke skal finde alternativer og pendle i hele forårssæsonen udtaler Flemming Braasch.

Formand for Udvalget Kultur, Fritid og Turisme i Lejre Kommune, Ida Dyhr, fortæller også, at det har været et godt forløb indtil videre, og hun ser frem til, at Kirke Hyllinge IF har en kunstgræsbane, som kan anvendes i vintersæsonen.

–  Pengene til anlæggelsen har tidligere ligget i budgetforhandlingerne. Så er der sidenhen kommet nogle forandringer fra EU, om at man ikke længere må bruge gummigranulater, som bund til kunstgræsbaner. Det sker blandt andet på baggrund af miljøhensyn, hvilket jeg synes er rigtig godt, fordi vi skal huske at passe på miljøet. Derfor mener vi, at det er vigtigt, at disse nye baner bliver lavet med nogle materialer, som er bæredygtige. Derfor har vi selvfølgelig ønsket, at anlæggelsen af en ny bane skulle være bæredygtig, også miljømæssigt.

Med viden, om at det bliver dyrere at anlægge en bæredygtig kunstgræsbane er budgetpartierne blevet enige om, at der skal tilføjes penge, så den ´rigtige´ bane kan anlægges.

Sådan gjorde vi: Artiklen kom i stand efter, at vi havde læst et post på Facebook, som beskrev at Kirke Hylling IF havde fået grønt lys til, Lejre Kommune ville starte på processen for anlæggelse af kunstgræsbane. Derefter kontaktede vi næstformanden for Kirke Hylling IF Fodboldafdeling for at høre om deres forventninger. Derudover tog vi også kontakt til formanden for Udvalget for Kultur, Fritid & Turisme i Lejre Kommune.