TV: Ny cheftræner skal kickstarte FC Roskildes sæson

Af Jacob Quvang og Mikkel Fuhr Nielsen

FC Roskilde har genansat den 35-årige Rasmus Monnerup som ny cheftræner efter en vaklende start på sæsonen. Rasmus Monnerup vender tilbage til FC Roskilde efter et fravær på seks måneder, og hans første mission er, at han skal bringe FC Roskilde tilbage til toppen i NordicBet Ligaen (1. division, red.).

– Vi skal i top 5, for det har vi spillerne og budgettet til. Det bliver svært, men jeg tror godt, at det kan lade sig gøre, siger Rasmus Monnerup.

Læs også: TV: Fodboldspillere der studerer er bedre på banen

Rasmus Monnerup forlod sin stilling som førsteholdstræner i april 2017 grundet personlige årsager, men er glad for at være tilbage i FC Roskilde igen. Denne gang i en fuldtidsstilling så han kan fokusere på fodbolden.

– Jeg er meget glad for at være tilbage. Jeg har kendt folk hernede i mange år, og jeg har arbejdet med spillerne længe. Der er ikke mange ledige cheftrænerjobs i Superligaen eller 1. division, så når man endelig får tilbuddet, er det svært at sige nej, siger FC Roskildes nye cheftræner.

Store forventninger til Rasmus Monnerup

I spillertruppen er der glæde over, at Rasmus Monnerup er ny cheftræner. Forhåbentlig vil spillernes kendskab til træneren skaffe hurtige resultater.

– Der kommer en masse gejst og ny energi. Vi kender til konceptet, som vi alle er trygge ved. Vi behøver ikke lang tid på træningsbanen, før det sidder i benene, siger midtbaneprofilen Mikkel Thygesen.

Læs også: TV: Brøndby-talenter vil til tops

Også sportschefen, Anders Theil, har store forventninger til den nye cheftræner. Anders Theil håber, at holdet kan gøre sig gældende i toppen af NordicBet Ligaen allerede i indeværende sæson.

– Jeg har store forventninger til, at han (Rasmus Monnerup, red.) kan få os op blandt de bedste i 1. division og på sigt spille playoff-kampe til at komme i Superligaen, siger Anders Theil.

Rasmus Monnerup fik en god start i spidsen for FC Roskilde, da de forrige weekend slog Nykøbing FC med 2-0 hjemme på Roskilde Idrætspark. Næste test for Monnerup og co. er på onsdag, når holdet fra Domkirkebyen gæster HB Køge i NordicBet Ligaen.