Kondomer smager bare bedre i julen

skaermbillede-2016-11-15-kl-18-29-21
Julen handler om hygge – og hygge, det gør vi. Det slår ud på salgstallene af kondomer hos flere online-butikker.
Foto: Katrine Foldager Stokbro

 

 

 

And, flæskesteg og ris-ala-mande er mad, vi klassisk putter i munden til jul, men det er ikke det eneste. Salget af kondomer med smag og farve stiger nemlig med 20 til 30 procent i november og december, modsat salget af normale kondomer. Det fortæller Thomas Pedersen, der står for logistikken hos flere af de online-butikker i Danmark, der sælger kondomer. Heriblandt Erotixxx.dk, Kondombutikken.dk og Kondomland.dk, hvor sidstnævnte har Danmarks største udvalg af kondomer. Han oplever tydeligt, at salget stiger.

– Vi ser, at salget af kondomer med smag og farve stiger her til jul, men der er ikke en stigning i salget af normale kondomer, fortæller Thomas Pedersen.

Man er lidt mere afslappet, og man har mere ro og overskud. Så kan man pifte sexlivet lidt op med noget farve og noget smag
Sexolog og parterapeut, Lene Alexander

De smage, der hitter mest, er jordbær, mint og bubblegum. Kondomland.dk. har desuden en juleposegave, som sælger rigtig godt på denne årstid, fortæller han. I posen er der både kondomer og glidecreme.

– Her har vi kondomer, der dufter af kanel og marcipan. Så dufter der af jul i hele butikken, siger han.

Læs også: Kvinder: Svært at insistere på kondom under sex

27-årige Katja Daugaard, som til dagligt læser HF-enkeltfag, er en af dem, der har haft fornøjelsen af at bruge kondomer med smag. Især da hun var yngre, brugte hun dem meget.

Fakta om kondomer

• Kondomet er mandens eneste sikre præventionsmetode

• Det er tæt, så sæd og andre organismer ikke kan trænge ind eller ud

• Kondomer er næsten 100 procent sikre

• Den lille tut, der sidder i forlængelse af kondomet, kaldes reservoir

• Kondomet skal skiftes efter HVER udløsning. Skiftes kondomet ikke, vil sæden løbe ud langs kondomvæggen

Kilde: netdoktor.dk

– Det gav noget spænding og sjov. Og så var det meget fedt, at der ikke var den der glidecreme- eller gummismag, siger hun.

Kondomer med smag var både nogle, hun købte selv, men også nogle hun fik i gave.

– Hvis jeg selv skulle købe kondomer i gave til mine veninder, så var det også med smag og farve. Det er bare sjovere, fortæller hun.

Banan og jordbær er nogle af de smage, Katja Daugaard fortrækker.

Julefri giver trang til smag og farver

Sexolog og parterapeut Lene Alexander mener, at juletidens ekstra fridage spiller en rolle i forhold til stigningen i salget af kondomer med farve og smag omkring jul.

– Man er lidt mere afslappet, og man har mere ro og overskud. Så kan man pifte sexlivet lidt op med noget farve og noget smag, siger hun

Hun mener desuden, at det mest er unge, der bruger kondomer med smag, når de skal dyrke oralsex, fordi de synes, at det er mere rart, når kondomerne smager af noget.

Hos Kondomland.dk har Thomas Pedersen en idé om, at stigningen i salget ved juletid skyldes de mange gaver og fester.

– Vi skal jo finde gaver til pakkelege og pakkekalendere i juletiden. Det kan også være, man bruger dem til mandelgave. Folk synes nok, det er sjovt at give, siger han.

Katja Daugaard kan da også godt finde på at købe kondomer med smag eller farve i dag.

– Man bliver lidt nostalgisk. Så kommer man ligesom tilbage til det der teenage-sjov, siger hun.

Katja Daugaard smager på sagerne

Banan, chokolade, mint og jordbær. Det er de kondom-smage, NetAvisen har bedt Katja Daugaard give hjerter på en skala fra ét til seks. Kør musen over kondomet og se, hvad hun synes:

Foto: Kondomland.dk