TV: Restaurant redder årets julefrokost med nye tiltag

Af  Anna Sofie Harboe Andersen og Clara Mosegaard 

På Bredgade i København ligger Restaurant Salon. Restauranten har, som mange andre steder, mærket konsekvensen af corona-pandemien. Nu har de dog valgt at tænke ud af boksen for at få gang i omsætningen.

Den franske restaurant er blandt andet kendt for deres lokaler, der kan rumme store selskaber. Dette gør dem til et populært sted, når årets firmajulefrokost skal afholdes. De kommende måneder op til jul plejer at være en travl tid for restauranten. Situationen er dog anderledes i år. På grund af forsamlingsforbuddet på maksimalt 10 personer, og det faktum at restauranter skal lukke kl. 22, kan julefrokosterne ikke afholdes på traditionel vis i år. Derfor har Restaurant Salon valgt at tage nye initiativer i brug for at redde årets julefrokoster og restaurantens omsætning. 

 Læs også: Håb for ensomme juleelskere trods corona

I år kan man bestille julefrokostmenuen ud af huset eller få en professionel kok hjem til sin egen adresse, så julemaden kan nydes i eget corona-frit hjem. Interessen for de nye tiltag kan allerede mærkes i restauranten:

– Vi har allerede nu fået rigtig positiv feedback fra de gæster, som har fået vores take-away. Men også de private dining events hvor kokken kommer hjem til dem, hvor de kan føle sig trygge i egne rammer – det har folk virkelig sat pris på. Det er noget, som vi kan mærke sker mere og mere, siger Gustav Evald Bundgaard, restaurantchef på Restaurant Salon.

Udover take-away og muligheden for at få en kok hjem til egen adresse, har Restaurant Salon også tilpasset deres åbningstider, så de åbner tidligere. 

Hård tid for branchen 

Ifølge Horesta, brancheforeningen for hoteller og restauranter, er de danske hoteller og restauranter hårdt ramt. De anslår, at branchen ugentligt mister ca. 125 millioner kroner. Desuden anslår de, at omsætningen, siden foråret 2020, har ligget på 60-70 procent sammenlignet med sidste år. De frygter, at forlængelsen af restriktionerne vil få omsætningen ned på 50 procent. Derfor er der altså behov for at tænke ud af boksen for at komme igennem denne svære tid. 

På Restaurant Salon er de glade for deres nye tiltag, og alt tyder på, at julestemningen stadig vil kunne mærkes i lokalområdet trods omstændighederne.