Borgmesterkandidat på Frederiksberg modtager hård kritik fra erhvervslivet

Frederiksberg Rådhus. (Foto: Frederiksberg Kommune)

Valget af den nye spidskandidat stod mellem Nikolaj Bøgh, der er formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget og rådmand samt politisk ordfører for De Konservative på Frederiksberg og Michael Brautsch, som er er sognepræst i Frederiksberg sogn og kendt fra tv-programmet ”Gift ved første blik”. Christian Jensen fra Frederiksberg Erhverv mener, at valget af den nye spidskandidat ikke har nogen erhvervsmæssig betydning.

 

– Konservative har aldrig spillet en rolle på erhvervsområdet. Jeg har ikke set signaler fra Michael Brautsch om, at den politik vil ændres. Og det er netop det dilemma, de er i, at de er fanget i deres egen politik, og de gør ikke op med fortiden. Vi ser helst en borgerlig ansvarlig og erhvervsmæssig kommunalbestyrelse. Ingen af borgmesterkandidaterne bidrager væsentligt til en ordentlig erhvervspolitik, siger formand i Frederiksberg Erhverv, Christian Jensen.

 

”Et formål for De Konservative at dyrke den økonomiske kynisme og gå efter den lave skat”

– Et mål for De Konservative har været at dyrke den økonomiske kynisme og gå efter den lave skat. Her har man brugt erhvervslivet som skaffedyr og sagt, at her får man en ekstra skat ind og penge ind, for at holde skatten nede på Frederiksberg. Det burde jo så bruges til erhvervslivet, men det gør de desværre ikke, siger formand i Frederiksberg Erhverv, Christian Jensen.

 

Christian Jensen mener, at de Konservative er fanget af deres egen politik. Hvis de skal ud og føre en aktiv erhvervspolitik, vil det i yderste konsekvens måske betyde, at de skal hæve skatten, fordi der mangler penge på andre områder.

 

Valget af den nye spidskandidat sker efter, at forhenværende borgmester Simon Aggesen trak sig som partiets spidskandidat i 2021. De Konservative går stærkt efter at genvinde borgmesterposten til kommunalvalget i 2025. En post som partiet har siddet på i 112 år, men mistede til et rødt flertal med Socialdemokratiets Michael Vindfeldt i spids som den nye borgmester ved kommunalvalget i 2021.

 

Læs også: Stemmetal: Moderaterne uhyggeligt tæt på at slå Konservative i Gentofte

 

Michael Brautsch tager stor afstand til det røde flertal på Frederiksberg

Michael Brautsch lægger ikke skjul på sin utilfredshed ved det røde flertal på Frederiksberg, der, ifølge ham selv, gør det dyrere at være borger på Frederiksberg.

 

– Den konservative gruppe på Frederiksberg rådhus har nu lavet et alternativt budget for 2023, hvor vi holder skatten i ro. Det er mest fair over for de 100.000 mennesker på Frederiksberg, skriver Michael Brautsch i et opslag på sin Facebook-profil. 

 

Læs også: Lokal erhvervsforening retter skarp kritik mod Frederiksberg Kommune: »Der er overhovedet intet samarbejde«

 

Kristian Madsen, chefredaktør for A4 er ikke optimistisk på vegne af den konservative spidskandidat

Ifølge Kristian Madsen får De Konservative og Michael Brautsch svært ved at vælte Socialdemokratiets Michael Vindfeldt af borgmesterposten.

 

– Hvis du skulle tegne en socialdemokrat, der er perfekt til Frederiksberg, så ville du tegne Michael Vindfeldt. Han har været helt utrolig dygtig til at placere sig politisk for Socialdemokraterne på Frederiksberg. Så jeg tror, at De Konservative får meget svært ved at vælte Michael Vindfeldt, og jeg tror ikke, at de har den rigtige kandidat i øjeblikket. Michael Brautsch er et ubeskåret blad. Jeg kender ham ikke godt, men jeg tror, han får det vanskeligt, siger chefredaktør for A4, Kristian Madsen.