Lokalt busselskab tjener penge på Madonna

Madonna på sin turné "Rebel Heart Tour"
Madonna på sin turné “Rebel Heart Tour”. Foto: Lauren Holley

Det er knap ni år siden Madonna spillede en koncert i Horsens, der gav far-søn virksomheden Kagan Turist idéen til at planlægge busruter fra Sjælland til koncerter rundt omkring i landet. Nu spiller Madonna endnu engang i Danmark i forbindelse med turnéen ”Rebel Heart Tour”, og den lille virksomhed glæder sig over den stigende efterspørgsel på busbilletter til diverse koncerter.

– Vi er rigtig glade for vores koncept, der faktisk sjovt nok startede første gang Madonna var i Danmark. Det var i den forbindelse, vi kunne se, at der var et behov, da flere og flere koncerter den gang blev holdt i provinsen frem for i København, siger Thomas Kagan, der sammen med sin far har busselskabet Kagan Turist.

Alle billetter revet væk

135 passagerer fordelt i to busser er hvad Kagan Turist har med af gæster fra Sjælland og Fyn til koncerten i Herning. Det lyder måske ikke af meget fortæller Thomas Kagan, men for en lille virksomhed som Kagan Turist er det ind til videre maxkapaciteten, der betød, at de måtte lukke for billetsalget allerede torsdag i sidste uge.

– I dag når jeg kommer med koncertgæster til Jylland, er der ikke en eneste bus ud over mig fra Sjælland, og det er alligevel vildt at tænke på, når der kommer så mange mennesker, siger Thomas Kagan, som gætter på, at der kommer omkring 12-15.000 koncertgæster.

Læs også: Efter Bieber-fiasko: Sådan håndterer du din skuffelse

Udfordringer ved kødannelse

Ifølge Søren Kjemtrup der er afdelingsleder i Vejdirektoratet, er et problem ved store koncerter ofte kødannelse til og fra koncerten.

– Det er selvfølgelig ikke helt udelukket at koncerten kan give nogle trafikale problemer ude på statsvejene, siger han.

Søren Kjemptrup vurderer dog, at der ikke er nogen grund til bekymring.

– Typisk ringer arrangører ind, hvis der er risiko for udfordringer på vejene. Det gør de, for at få skilte op så trafikken kan glide lettere, men denne gang er der ikke nogen, der har søgt om at få skilte op, og derfor forventer vi ikke, at koncerten kommer til at belaste statsvejene, siger Søren Kjemtrup.

Læs også: Ringe koncertoplevelser får Roskilde Festival til at droppe to scener

For en lille busvirksomhed som Kagan Turist er det gode nyheder, at chancen for kø er lille. For Thomas Kagan betyder det, at de kan slappe af, og glæde sig til at skulle køre gæsterne der op.

– Vi er rigtig glade for den her tur, og det er jo også sjovt for chaufførerne, der kører med, fordi der er sådan en god feststemning i bussen både på ud- og hjemturen. På hjemturen er stemningen dog sådan lidt mere soveagtig, men det passer sikkert mange fint oven på sådan en koncert, siger Thomas Kagan.

Thomas Kagan og hans far ser frem til at kunne videreudvikle på konceptet ved fremtidige koncerter.