Her skal du fremover gå til koncert i København

Iggy Pop spiller i Falconer Salen til maj. Fra nytår skal renoveres. Foto: Regan1973, Wikipedia
Iggy Pop spiller i Falconer Salen til maj. Fra nytår skal renoveres. Foto: Regan1973, Wikipedia

Når du skal til store koncerter i København i fremtiden, skal du steder hen, du ikke har været før. Det gælder særligt, hvis du har været vant til at besøge steder som Falconer Salen eller TAP1 i Carlsberg Byen. TAP1 lukkede nemlig i slutningen af marts, og fra nytår skal Falconer Salen renoveres på ubestemt tid.

Læs også: Kæmpe koncertsted åbner på Amager

Til gengæld får København en række nye koncertsteder. TAP1 genåbner nemlig på Amager, Københavns Kulturborgmester har planer om at renovere Valby Hallen, så den igen kan bruges til koncerter, og hvis byggeplanen overholdes, åbner Royal Arena i Ørestaden i efteråret 2017, hvor der vil være plads til omkring 15.000 koncert publikummer.

Her kan du se en grafik, der viser, hvilke steder der åbner, og hvilke der lukker. Artiklen fortsætter under grafikken.

Behov for mellemstore spillesteder

I følge musikforsker Rasmus Rex Pedersen fra Rytmisk Musikkonservatorium er det vigtigt at have spillesteder, der har forskellig størrelse. Det betyder nemlig, at man både kan huse de absolutte superstjerner, vækstlaget, og de bands der ligger imellem.

Læs også: Borgmester vil stadig renovere Valby Hallen

– Hvis der ikke er mellemstore koncertsteder, bliver de her artister enten hensat til små steder, hvor der bliver udsolgt meget hurtigt, eller store steder, hvor man giver folk en dårlig koncertoplevelse, fordi der er for få mennesker, sagde Rasmus Rex Pedersen i sidste uge til NetAvisen.

Derfor vil Københavns Kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF), renovere Valby Hallen. I dag er lyden i Valby Hallen nemlig så ringe, at den ikke er egnet til at huse koncerter, men det vil kulturborgmesteren gøre noget ved.

– Der er et stort behov for et eller to nye spillesteder i København, og i virkeligheden kan man ikke i fremtiden udelukke, at der er brug for endnu flere steder. Folk vil opleve kunstneren og se musikken, så derfor skal københavnerne have muligheden for at opleve livekoncerter, sagde Carl Christian Ebbesen i sidste uge til NetAvisen.

Her kan du se, hvilke koncertsteder der er store og mellemstore, samt hvilke der har plads til mellem 1000 og 2000 besøgende. Du kan også se, hvem der spiller på stedet i løbet af 2016, eller hvem der tidligere har spillet på koncertstedet.