Ringe koncertoplevelser får Roskilde Festival til at droppe to scener

Foto: Christian Hjorth
Foto: Christian Hjorth

At stå syv meter fra Odeons teltkant og hverken kunne se eller høre. Det er der ikke mange, der har fået en fed koncertoplevelse ud af.

Det har Roskilde Festival nu taget konsekvensen af, og de to teltscener Odeon og Cosmopol nedlægges. Det offentliggjorde Roskilde Festival i går på Twitter. Erstatningsscenen Avalon er mere fleksibel og kan rumme op til 12.000 publikummer. Alt dette træder i kraft allerede på næste års festival. Odeon og Cospmopol har kunnet rumme henholdvis 5.000 og 6.000 koncertgængere.

Anders Wahrén, Roskilde Festival-gruppens divisionschef for musik og kunst, fortæller til NetAvisen, at nedlæggelserne er en konsekvens af, at mange på grund af pladsmangel har haft mindre gode koncertoplevelser på Cosmopol og Odeon. Teltene har simpelthen ikke haft plads til alle.

– Vi har ment, at nogle af artisterne ikke var klar til Arena, men de har trukket mange folk til. Det har resulteret i dårligere koncertoplevelser for nogle, siger han.

Det er klart, at vi bliver nødt til at skære nogle artister fra, når vi har en scene mindre at gøre godt med.
Anders Wahrén, Roskilde Festival-gruppens divisionschef for musik og kunst.

Må skære i antallet af artister

Han erkender, at sammenlægningen af de to scener vil resultere i færre artister på festivalen.

– Det er klart, at vi bliver nødt til at skære nogle artister fra, når vi har en scene mindre at gøre godt med. Men det bør være muligt at finde noget musik, man vil høre blandt de cirka 160 navne, som vi får på programmet.

Der bliver skåret cirka 20 navne fra, forklarer Anders Wahrén, »men man skal ikke frygte at en genre ryger helt ud.«

Cosmopol har i sin levetid lagt telt til genrer som hiphop og verdensmusik, mens Odeon har været et rock- og singer-songwritertelt. Avalons program bliver en kombination af genrerne, hvor både typiske Cosmopol-navne og Odeon-navne vil indtage scenen, ifølge Anders Wahrén.

Redesign af telt, der husede Cosmopol

Udformningen af den nye scene Avalon giver mulighed for intime koncerter, men også større open air-koncerter. Avalon-teltet er et redesign af det telt, der husede den gamle Cosmopol-scene. Avalon-teltet bliver designet fleksibelt, så det bliver muligt at åbne teltet i siden, fortæller Anders Wahrén.

Nedlæggelse af Cosmopol har allerede fået flere til at reagere. Rapperen Per Vers er en af dem. Han har været konferencier på Cosmopol i mange år:

– Yooo @orangefeeling!!! R.I.P. Cosmopol!!! Damn. Mærkeligt. Cosmopol betød meget for mig. Håber jeg ka’  hoste nye Avalon i stedet, så! :D, skriver han på Twitter.

Udover at Odeon og Cosmopol bliver til Avalon, offentliggjorde Roskilde Festival også at opvarmningsscenen Pavilion Junior lukkes. I stedet opstår Roskilde Rising – en open air-scene på campingområdet.

Læs også: Anmeldere: Ny scene på Roskilde Festival er en god idé

One Response to "Ringe koncertoplevelser får Roskilde Festival til at droppe to scener"