Magic Kort kan få unge ud af ensomhed

Anders Thiesen

Om spillet 

  • Magic er et strategisk spil, som dækker over en samlekorts version og en online version.
  • Kortspillet spilles i hold og på computer og telefonen spilles det individuelt.
  • Spillet opstod i 1993, og spilles i store dele af verden.
  • Der udgives nye kort fire gange årligt.
  • Salget er steget med 10- 15 procent over de seneste fire år
  • Kortene kan købes hos specialforretninger og nogle boghandlere.
    Kilde: Enigma Bergasala, Magic leverandør til Danmark

Når den 23-årige laborantstuderende Anders Thiesen sidder med sine fire venner, omgivet af orkmasker og latexvåben, er det ikke for at nyde de eventyrlige omgivelser i hobbyforretningen Fanatic i Roskilde. Det er derimod for at spille kortspillet Magic.

 – Det er langt federe at spille sammen med andre end foran sin computer, siger Anders Thiesen, som har spillet Magic i seks år.

De seneste fire år er salget af Magic kort steget 10-15% oplyser Jens Heissel, som er marketingkoordinator for Enigma Bergasala, som levere Magic Kort hele til Danmark

Spillet forebygger ensomhed
Karen Lerstrup er sekretariatsleder for Ventilen, en organisation der arbejder for at få unge ud af ensomhed. Her oplever hun, at det at mødes om et spil Magic Kort kan hjælpe mange af de unge ind i det interessefællesskab, der opstår omkring spillene.

– Det at mødes om Magic Kort kan afhjælpe og forebygge ensomhed. Det er generelt en god måde at møde nye mennesker på, forklarer Karen Lerstrup.

Selv oplevede Anders Thiesen, hvordan han gik fra at have svært ved at snakke med mennesker, selv dem han kendte, til ikke længere at have noget problem med at snakke med andre. Heller ikke i større grupper. Og han mener, at der er det sociale netværk omkring Magic, som har hjulpet ham dertil, hvor han er nu.

 – Jeg var den generte nørd, siger Anders Thiesen om tiden, før han begyndte at mødes med andre om at spille Magic Kort.

Ensomhed rammer alle
Ensomhed er ikke noget, der rammer enkelte grupper i vores samfund, men et livsvilkår, som vi alle med mellemrum oplever, mener Mette Vestergaard, som er Daglig Leder i Sind Ungdom, en organisation, som beskæftiger sig med psykisk sårbarhed blandt unge.

Anders Thiesen påpeger at Magic, har en bred skare af spillere, og at der er et meget åbent fællesskab.

 – Det er mange af de folk, som ikke blev valgt først til fodbold i skolen, der spiller Magic, mener han. 

Anders Thiesen og hans venner spiller Magic

– Jeg kom her for spillet, men så syntes jeg, at det var nogle hyggelige mennesker, siger Anders Thiesen.

Og de fire drenge træner fortsat i Fanatic i Roskilde, frem til at de skal til Grand Prix Copenhagen-turneringen den 26.-28. maj, hvor de gerne vil gøre det godt.