Manglende skiltning i Birkerød: “Kommunen er ligeglad”

Et syn som dette ser du formentlig ikke i Birkerød, da kommunen, ifølge flere borgere, ikke formår at skilte ordentligt.

Det er ikke til at finde rundt i Birkerød for tiden. Det mener flere utilfredse borgere. På Facebook skriver de, at kommunen ikke gør nok for at skilte i forbindelse med vejarbejde flere steder i byen. Beboerne fremhæver blandt andet Bakkevej og Erantisvænget. I Facebook-opslaget skriver beboerne blandt andet:

– Hvordan kan det være at Rudersdal kommune ikke kan finde ud af at kommunikere om vejarbejde, og sørge for tilstrækkelig skiltning? For nyligt var det på Søndervangen, hvor halvdelen af byen kørte forkert og måtte vende, grundet manglende orientering og skiltning.

Sådan indleder Tobias Eliasen opslaget, der i skrivende stund har modtaget 18 likes og 25 kommentarer, hvoraf flere bakker op om budskabet. Ifølge ham er problemet i de fleste tilfælde, at trafikanter først opdager, at de er kommet ind på et lukket byggeområde for sent, grundet manglende skiltning i tide.

Lupinkrogen, hvor der mangler skiltning, trods vejarbejde længere oppe.
Foto: Tobias Eliasen

Tilfældige regler og krav

Da vi ringer til Tobias Eliasen, er det heller ikke en tilfreds borger der taler i den anden ende af røret. Han har ikke tillid til kommunens forvaltning.

– Jeg oplever at kommunens forvaltning er tilfældig i forhold til regler og krav, siger Tobias Eliasen.

Læs også: Utryg rundkørsel i Humlebæk: »Det giver mange farlige situationer. Det er helt vildt«

Klima-og miljøudvalgsformand: ”Giv et praj”

Flere af de frustrerede borgere i Tobias Eliasens Facebook-opslag beskriver forsøg på at kontakte kommunen, som i sidste ende ikke har givet pote. Dette har også været Tobias Eliasens oplevelse.

– Det er som at løbe hovedet mod en mur, for de er iskolde og ligeglade, siger han.

Court Møller (R), medlem af kommunalbestyrelsen, og formand for klima-og miljøudvalget vil gerne komme kritikken i møde og siger, der selvfølgelig skal skiltes tilstrækkeligt. Derudover skal borgerne sørge for at give kommunen besked.

– Vi har en tjeneste der hedder ”SEND ET PRAJ” til den slags henvendelser, så min opfordring er at bruge den hvis man støder på manglende skiltning som borger, siger Court Møller (R).

Tjenesten ”SEND ET PRAJ” giver Tobias Eliasen dog ikke meget for.

– Et hav af borgere har sagt til dem at der ikke bliver skiltet. De siger hos kommunen at man kan bruge det der hedder ”giv et praj”, men der svarer de heller ikke på henvendelser, siger Tobias Eliasen.

Sådan gjorde vi: Et opslag i Facebook-gruppen ”Lokalpolitik i Rudersdal Kommune”, som omhandlede manglende skiltning i forbindelse med vejarbejde i Birkerød, tiltrak sig opmærksomhed grundet flere utilfredse borgeres engagement i kommentarerne. Den ene kilde blev kontaktet først på Messenger, og efterfølgende telefonisk grundet status som forfatter bag opslaget. Den anden kilde blev interviewet telefonisk, på baggrund af rolle som formand for Klima- og miljøudvalget i Rudersdals kommunalbestyrelse.