McD-gæst: Valg-debat med fritter er “lidt utroværdigt”

Victoria Heine Snedker på 16 år og Rikke Bjørk Larsen på 15 år synes det er fint, at politikere kan holde valgdebatter på McDonald’s.
Foto: NetAvisen.

Bip, bip, bip lyder det fra diverse ovne og maskiner bag ved McDonald’s disken. Mellem disken og de høje bip-lyde står McDonald’s medarbejdere klar med et smil og en burger til de sultne gæster. Men snart kan gæsterne mere end at få stillet sulten, når de besøger deres lokale McDonald’s-restaurant.

Fastfood-kæden har inviteret folketingskandidater til at komme og møde deres vælgere, mens de overdøver cola-maskiner og gæsternes snakken med debat. Mattias Tesfaye, folketingskandidat fra Socialdemokraterne, kalder det et forfriskende initiativ, men hvad mener McDonald’s gæsterne? Vi har spurgt nogle af dem.

Jeg synes, at det vil være lidt utroværdigt. Lidt useriøst.
Sune Hellfritzsch, 24 år, McDonald’s-gæst

Ved vinduet sidder en mand, iklædt en lidt løs trøje og skægget er ubarberet. Afslappet drikker han sin cola, og spiser sin burger. Hans navn er Patrick Søgård, og han er 41 år. Han håber, at tiltaget vil vække de unges interesse i dansk politik, og at der måske kan blive diskuteret emner, som relaterer sig netop til denne målgruppe:

– Der bliver nok diskuteret nogle andre ting her. På rådhuset for eksempel er det måske mere ældre eller trafik man diskuterer. Her er det måske mere de unge, man får fat i. Det kan være, de snakker mere om SU og ungdomsboliger. Det er en god idé, siger han.

Læs også: Nu får du valgkamp på McDonald’s

Klokken er ved at ramme frokosttid denne lørdag her på McDonald’s-restauranten på Falkoner Allé, og der kommer flere og flere restaurantgæster, for at få stillet frokostsulten.

McDonald's på Falkoner Allé
NetAvisen har været på McDonald’s på Falkoner Allé for at høre gæsterne, hvad de tænker om McDonald’s invitation til folketingskandidaterne.
Foto: navisen.dk

“Lidt for useriøst”
I hjørnet af restauranten har tre unge fyre lige slået sig ned med hver deres omgang burger og pomfritter.

Snakken går hurtigt, og humøret mellem dem er højt. De er alle enige om, at det er “lidt underligt” med debatter på McDonald’s, og at rammerne måske ikke helt er til det:

– Jeg tror, at jeg er en semi-avanceret bruger…, når den 26-årige Jonathan Hansen lige at sige, inden hans venner afbryder ham i latter:

– Af McDonald’s eller hva’?, spørger de og griner.

– Nej da, af dansk politik! Hvis jeg skal høre om valg, så tror jeg hellere, at jeg ville tage til et debatarrangement, hvor man kan forvente mere af publikum. Måske på universitetet eller noget, siger Jonathan Hansen.

Hans ven Sune Hellfritzsch nikker, og han understreger, at en McDonald’s-restaurant ikke helt danner de rigtige rammer for et debatarrangement:

– Jeg synes, at det vil være lidt utroværdigt. Lidt useriøst, siger han.

De helt unge: En god idé

Folketingsvalg i Danmark

Danmarks statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), kan udskrive valg, når hun ønsker det, men det skal senest være afholdt den 14. september i år.

Frokosttravlheden har for alvor taget fat i restauranten. Midt i restaurantens mylder af gæster sidder to veninder og drikker lidt kaffe og deler nogle pomfritter.

Rikke Bjørk Larsen på 15 år og Victoria Heine Snedker på 16 år kan ikke stemme til det kommende folketingsvalg, men de synes, at det er en god idé at få folketingspolitikerne ud på burgerrestauranten.

– Så vil man måske få de unge med i det. Altså, alle dem der stemmer blankt. Det vil da være smart. Så vil dem, som kommer på McDonald’s tit, måske også blive interesseret, siger Victoria Heine Snedker.