Mette Thiesen (NB) blev med 4.357 stemmer i Nordsjællands Storkreds valgt ind i Folketinget for Nye Borgerlige. Siturationen ændrede sig, da hun mandag, i et Facebook opslag, meldte sig ud af Nye Borgerlige og blev løsgænger i Folketinget.
Det sker, efter at Mette Thiesens kæreste, ifølge Nye Borgerlige, har overfaldet en ansat i partiet til valgfesten i sidste uge.
Det får Mette Thiesen i løn som løsgænger:
- 59.853 kr. om måneden før skat.
- 5.828 kr. i omkostningstillæg.
- Pension, afhængigt af hvor lang tid hun bliver siddende i Folketinget.
- Eftervederlag, afhængigt af hvor lang tid hun bliver siddende i Folketinget.
- Løsgængere får den samme løn som andre folketingsmedlemmer.
Kilde: Folketinget
Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, mener, at Thiesen burde give sit mandat videre til sin suppleant. Det skriver hun i en pressemeddelelse mandag aften. Her skriver hun, at partiet har prøvet at få Mette Thiesen til at tage ansvar og rette op på skaderne.
Vi har kontaktet Pernille Vermund for at få en kommentar. Hun henviser til pressemeddelelsen og hendes tidligere udtalelser i sagen.
Min stemme er gået til fup og svindel. Hun skal gå ud af politik, og stille op igen. Hun burde give sit mandat videre.
Nina Bruun, stemte personligt på Mette Thiesen.
Vi har kontaktet folk, som har reageret på Thiesens Facebook opslag, og spurgt dem hvad de mener om hendes udmeldelse.
Nina Bruun har stemt personligt på Mette Thiesen, og hun er langt fra tilfreds med, at Mette Thiesen nu er løsgænger, og at Nye Borgerlige derfor har mistet et mandat.
– Jeg synes, at hun tager røven på dem, der har stemt på hende. At folk kort tid efter et valg kan blive løsgængere er forfærdeligt. Det er lige meget, hvilket parti de er fra, siger Nina Bruun.
Hun havde ikke stemt på Mette Thiesen, hvis hun ikke havde stillet op for Nye Borgerlige, og mener derfor at hendes stemme er gået til spilde.
– Min stemme er gået til fup og svindel. Hun skal gå ud af politik, og stille op igen. Hun burde give sit mandat videre.
Per Maximillian Haxthausen stemte også på Nye Borgerlige ved folketingsvalget. Han mener, ligesom Nina Bruun, at Mette Thiesen burde forlade Folketinget og give pladsen til sin suppleant.
– Jeg syntes, at vi ,der har stemt på Nye Borgerlige, mister et mandat. Hun skal ud øjeblikkeligt og give pladsen til sin suppleant, understreger Per Maximillian Haxthausen.
Han mener, at det er for galt, at hun kan være løsgænger og modtage over 700.000 kr. om året.
Læs også: Stor mistillid til politikerne på valgdagen: “Det er det bedste af det værste”
Stor uenighed blandt vælgerne
Ikke alle, der har stemt på Nye Borgerlige, er enige med Nina Bruun og Per Maximillian Haxthausen.
Kenneth Tronier Tideman har stemt personligt på Mette Thiesen både ved det nuværende og det forrige folketingsvalg. Han har mødtes med hende flere gange og bakker op om hendes beslutning om at blive løsgænger i Folketinget.
– Jeg føler overhovedet ikke, at jeg har spildt min stemme. Jeg ville have spildt den, hvis jeg havde stemt på Nye Borgerlige. Min stemme følger hende, hvor hun så end er, og det er jeg glad for, siger Kenneth Tronier Tideman.
- Nye Borgerlige fik ved valget 2022 seks mandater i Folketinget.
- Mette Thiesen fik 4.357 personlige stemmer i Nordsjællands Storkreds.
- Mette Thiesen meldte sig i mandags ud af Nye Borgerlige, og er nu løsgænger.
- Nye Borgerlige har i dag fem mandater i Folketinget.
Kilde: Altinget
Han tror ikke, at Mette Thiesen kommer til at være løsgænger i hele valgperioden.
– Jeg tror ikke, det er permanent. Hun finder et andet parti, når hun selv har fået noget ro i sindet, og så fortsætte hun sin politiske karriere derfra, siger Kenneth Tronier Tideman.
Jørgen Sibbesen stemmer også på Nye Borgerlige og er enig med Kenneth Tronier Tideman. Mette Thiesen var en af hovedårsagerne til, at han stemte på partiet, og han tror ikke, at hendes holdninger har ændret sig.
– Det kan godt være, at hun ikke er medlem af Nye Borgerlige længere, men jeg tænker, at hendes politiske holdninger er de samme. Jeg tror stadigvæk, at hun får et samarbejde med Nye Borgerlige.
Vi har forsøgt at kontakte Mette Thiesen for at få en kommentar, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.
Sådan gjorde vi: Vi kontaktede de vælgere, der havde skrevet på Mette Thiesens Facebook opslag. Vi spurgte, hvad de syntes om, at Mette Theisen nu er løsgænger. Vi kontaktede Mette Thiesen, men hun vendte ikke tilbage på vores henvendelser. Vi ringede til Pernille Vermunds pressechef, og han henviste til hendes pressemeddelse og tidligere udtalelser.
Læs også: Mange tvivler: Hvor skal krydset sættes?