Nordjyde: “Vejen er skyllet væk”

I Nordjylland er en vej blevet skyllet væk af vandmasserne. Foto: Anders Højtved Christensen.
I Nordjylland er en vej blevet skyllet væk af vandmasserne. Foto: Anders Højtved Christensen.

I nat er Nordjylland blevet ramt af et voldsomt regnvejr, og der er faldet over 100 millimeter regn i løbet af natten. Mange nordjyder vågnede op til vand i kældrene og oversvømmede veje. Morgentrafikken er voldsomt påvirket af regnvejret. Det skriver flere medier.

Folk har vand helt op til loftet i deres kældre.

Jakob Jensen, autokloakmester i Lendum

Anders Højtved Christensen er en af de nordjyder, der fik en våd start på dagen. Han var på vej på arbejde, da grusvejen foran ham pludselig forsvandt:

– Der er kommet så meget vand, at store dele af vores vej bare er skyllet væk. Der er et stort hul i vejen der er 3,5 meter dybt og ti meter langt, fortæller Anders Højtved Christensen.

Hvor der normalt var en grusvej omgivet af marker, er der nu et dybt hul fyldt med vand og mudder. Det påvirker både biltrafikken og internetforbindelsen i området.

– I morges mistede vi al internet og telefonforbindelse. Vi troede, at det var noget vand der var gået i ledningerne. Da vi så skulle køre, så var det regnen der havde skyllet kablerne væk, fortæller Anders Højtved Christensen, der på grund af regnskyllet kom en time for sent på arbejde i Superbest i Sindal.

Den 20-årige Superbest-medarbejder fortæller desuden, at flere veje i Hjørring står under vand. Derfor er det her til morgen svært for nordjyderne at komme på arbjede.

Læs også: Der er så meget vand på vejen, at bilerne drukner

Vand i hele kælderen

Anders Højtved Christensen er ikke den eneste, hvis dag er påvirket af nattens voldsomme regnvejr. I den lille by Lendum ti kilometer syd for Sindal står mindst 15 huse under vand, ligesom også den lokale kro er ramt af vandmasserne.

Jakob Jensen, der er Lendums lokale autokloakmester, fortæller, at pumperne har travlt med at pumpe vandet ud af de mange huse:

– Folk har vand helt op til loftet i deres kældre. Vandet fylder simpelthen hele kælderen. Vi har tre pumper i gang lige nu, men vi skal ud og finde flere pumper for at følge med.

Læs også: Her er der størst risiko for oversvømmelser

Jakob Jensen vurderer, at oprydningen vil tage hele dagen, og måske kan de vandskylsramte nordjyder blive tvunget til at tage natten i brug, for at færdiggøre oprydningen. Han fortæller, at det lige nu regner voldsomt i området, og det kan forsinke oprydningen.