200.000 bier indtager kendt storcenter

Til maj flytter 200.000 bybier ind på taget af Rødovre Centrum  Foto: everystockphoto
Til maj flytter 200.000 bybier ind på taget af Rødovre Centrum.
Foto: everystockphoto

Man forbinder ikke umiddelbart softice, nedtrådt tyggegummi og Vero Moda-butikker med den summende lyd af bier. Men fra starten af maj flytter 200.000 bier ind på taget af Rødovre Centrum med fem nye bistader opsat af Københavns Bybi Forening.

Det er et led i centrets grønne profil, der skal lokke flere kunder til, som allerede til juni kan købe den lokalt producerede honning i storcentret.

– Vi linker det til vores havetema, og at centret oprindeligt er grundlagt af en gartner. Derudover giver det os et unikt brand, da ikke andre centre har bybier på taget, siger Charlotte Andersen, marketingdirektør for Rødovre Centrum.

Man kan ikke skille miljø fra samfund. Et bæredygtigt miljø hænger også sammen med et bæredygtigt samfund, hvor der er plads til flere mennesker.
Oliver Maxwell, direktør for Københavns Bybi Forening

Bybier hjælper hjemløse
Rødovre Centrum er dog ikke alene om at tænke sådan. I forvejen har foreningen bistader hos ti andre københavnske virksomheder. Det bidrager til deres strategier for CSR (Corporate Social Responsibility), da projektet både har en grøn og social dimension.

Det fortæller Oliver Maxwell, initiativtager og direktør for Københavns Bybi Forening.

Københavns Bybi Forening

  • Bybi er en almennyttig socialøkonomisk virksomhed baseret på fabrikken i Sundholmen.
  • Bybi arbejder med tidligere hjemløse og andre socialt udsatte grupper, der får mulighed for at arbejde med biavl og fremstilling af honning.
  • De penge, som foreningen tjener, bliver brugt til sociale projekter med tidligere hjemløse fra Aktivitetscenteret Sundholm.
  • I 2014 producerede Bybi fem tons honning.

Kilde: Bybi.dk

Se også: Dronningerne har sluppet hvepsene fri

– Man kan ikke skille miljø fra samfund. Et bæredygtigt miljø hænger også sammen med et bæredygtigt samfund, hvor der er plads til flere mennesker, siger han og hentyder til, at projektet blandt andet beskæftiger hjemløse og langtidsledige.

I Rødovre Centrum bakker man også op om, at projektet både værner om det grønne og sociale i byen.

– Det er jo et fantastisk projekt. Vi bakker meget op om, at det hjælper vores samfund videre, siger Charlotte Andersen.

Mere summen i 2015
Oliver Maxwell løfter da også sløret for, at foreningen udvider med endnu flere bistader i 2015, blandt andet på Frederiksberg. Hvor resten skal placeres, vil han endnu ikke afsløre, men fortæller, at de forventer at udvide med i alt seks steder.

Se også: Dansk honning skal være mere konkurrencedygtig

– Det er fantastisk, at flere og flere bakker op om idéen og tager det til sig. Det er et tegn på, at flere er enige med os i, at man skal tage positivt ejerskab over byen. På den måde gør man København til et bedre miljømæssigt og socialt smukkere sted, siger Oliver Maxwell.

Klik og se, hvor bybierne ellers holder til: