Nu skal du hælde olie i skægget

Hvordan skal man tæmme et vildt fuldskæg? Med børste og olier! Foto fra: Flickr, Dan A. Crosley.
Hvordan skal man tæmme et vildt fuldskæg? Med børste og olier!
Foto: Flickr – af Dan A. Crosley.

Hvad enten man er fan af mandlig skægvækst eller ej, så har trenden unægteligt bidt sig fast. Barberforretninger af den gamle skole er skudt op overalt sammen med diverse webshops, der sælger alt, hvad hjertet kan begære til det voksende skæg.

Læs også: Skæve skæg-facts, længere nede på siden.

Efterspørgslen på produkterne er skudt i vejret fortæller flere forhandlere.

Janne Grönquist, indehaver af GentlemensBazaar.dk og Beardcompany.dk, og Jonas Shiran Larsen, indehaver af Barberen i Vognmagergade i København, har begge mærket udviklingen i deres forretninger.

– Indenfor halvandet år har der været en kraftigt stigende efterspørgsel på skægprodukter, og det er derfor, vi har splittet det op med en ny hjemmeside, så skægplejen har fået sin helt egen side, fortæller Janne Grönquist.

Manden er tilbage. Det virker måske overgjort, men det er dybest set det, det handler om
Jonas Shiran Larsen, barberindehaver

Barberkunsten er også vendt stærkere tilbage end nogensinde, og overalt i landet vokser nye barberforretninger frem til at trimme de vildtvoksende skæg.

– Barberfaget har virkelig fået en saltsvandsindsprøjtning. Det er klart, at moden ændrer sig, men jeg tror helt klart, at fuldskægget er kommet for at blive, forklarer Jonas Shiran Larsen.

Læs også: Kampagne får mænd til at gro et overskæg

Skægprodukter er alt andet end feminine

Mænd behøver ikke være bange for at shoppe skægpleje på nettet eller i butikkerne, det er nemlig tilbehør som så mange andre produkter:

– Det er en accessories, og det er en måde at udtrykke os og differentieres os på, siger Jonas Shiran Larsen og afviser at, der er noget feminint omkring dét at pleje sit skæg.

Men har man et skæg, så skal det også plejes, ellers kan folk hurtigt få et forkert indtryg, mener Janne Grönquist.

– Træder du ud på gaden med et uplejet skæg, så tror folk, at du er usoigneret. Det er ens personlighed, der bliver understreget med de her skægprodukter, mener  Janne Grönquist.

 Fire trin til et velplejet skæg

1. Skægshampoo – Ifølge eksperterne, så kommer et flot fuldskæg ikke bare af sig selv. Det skal passes og plejes og et vigtigt indkøb for en mand med respekt for sit skæg, bør være en skægshampoo.

2. Skægbørste – Det centrale redskab skal helst være en børste med naturhår, et skæg skal nemlig holdes i ave med bløde strøg og en fast hånd.

Hvad koster produkterne?
Skægshampoo (250ml): Fra 210kr.
Skægbørste (Naturhår): Fra 250kr.
Skægolie (30ml): Fra 125-288kr.
Skægbalsam (60ml): Fra 235kr.
kilde: Beardcompany.dk

3. Skægolie – Det vigtigste element af dem alle på vejen mod et majestætisk vildmandsskæg. Det er her magien sker, og her hvor skægget får det eftertragtede look.

4. Skægbalsam – Nederst på listen står balsam, men ikke desto mindre er skægbalsam en essentiel del i enhver vildmands beauty bag. Dette produkt skal give skægget struktur og endnu mere pleje.

Læs også: TV: Sådan får du det fedeste overskæg

Olier som denne er et eftertragtet plejeprodukt til fuldskægget.Foto: Flickr
Olier som denne er et eftertragtet plejeprodukt til fuldskægget.
Foto: Flickr