Herrelandsholdet skal måske rykke enkelte kampe til Brøndby Stadion. Brøndby Kommune forhandler lige nu med Dansk Boldspil-Union (DBU) om at indgå i en såkaldt velfærdsalliance.
En velfærdsalliance er en samarbejdsaftale mellem kommunen, DBU og den lokale fodboldklub. Formålet med samarbejdet er blandt andet at skabe diverse idrætsinitiativer og aktivitetstilbud for kommunens borgere eller afholdelse af DBU arrangementer. I Brøndby Kommune betyder det altså også potentielt enkelte landsholdskampe på Brøndby stadion.
Det vækker særligt begejstring hos Brøndbys borgmester Kent Max Magelund (S)
– Vi er selvfølgelig meget interesserede i at få landsholdet til Brøndby. Det kunne være rigtig fint at få en aftale med DBU, fordi fodbold fylder så meget i hele Danmark i dag – og især her i Brøndby.
Der blev sidst afholdt landskampe på Brøndby stadion i 2018, hvor der var tale om nogle venskabskampe. Nu er en velfærdsalliance med DBU altså blevet en forudsætning for afholdelse af landsholdskampe i fremtiden.
Kent Max Magelund (S) er ikke kun åben over for, at herrelandsholdet skal komme og spille kampe i Brøndby.
– Kvindeholdet kommer jo også mere og mere frem, så det kan jo godt ændre sig, og vi får kvindeholdet på Brøndby Stadion. Det er noget, vi gerne vil diskutere med DBU, hvis vi når frem til en aftale. Brøndby IF har i årevis haft et af landets bedste kvindeklubhold.
Skepsis fra landsholdsfans
Det er ikke alle, der er ligeså begejstrede som Kent Max Magelund (S) for landsholdskampe i Brøndby.
– Jeg synes, alle landskampe skal spilles i Parken, fordi det er hovedstaden, og fordi der er flere, der vil ind og se landsholdet lige nu, end der er plads til, siger Max Emil Kielgast, en 24-årig studerende med sæsonkort til landsholdet, der til daglig bor i Buddinge.
Kapacitet på de ti største danske stadions
- Telia Parken: 38.065 – København, FCK
- Brøndby stadion: 28.000 – Brøndby, Brøndby IF
- Ceres Park: 21.000 – Aarhus, AGF
- Blue Water Arena: 16.942 – Esbjerg, Esbjerg fB
- Nature Energy Park: 15.970 – Odense, OB
- Aalborg Portland Park: 14.135 – Aalborg, AaB
- MCH Arena: 11.535 – Herning, FC Midtjylland
- Casa Arena Horsens: 10.495 – Horsens, AC Horsens
- Vejle Stadion: 10.418 – Vejle, Vejle Boldklub
- Cepheus Park Randers: 10.300 – Randers, Randers FC
Kilde: Mesterbold.dk
Selv hvis der ikke var rift om pladserne allerede, ville Max Emil Kielgast ikke se pointen i at afholde kampe i Brøndby.
– Brøndby og København er jo så tæt på hinanden. Hvis der ikke var kapacitetsproblemer, ville jeg sige; spil da et par venskabskampe eller lignende i Jylland, hvis det endelig er.
Læs også: TV: Ny pyro til stadion
Vil også hjælpe kommunens borgere
Det er dog ikke kun idéen om at få de rød-hvide spillere på besøg, der ligger til grund for aftalen. Brøndby Kommune vil nemlig også gerne bruge den potentielle aftale til at få flere borgere til at bevæge sig og blive mere aktive i hverdagen.
– Vi har allerede en aftale med DGI og DIF omkring noget, der hedder “Bevæg dig for livet”, der har en målsætning på, at 75% af befolkningen skal være aktive i 2025, siger Kent Max Magelund (S)
Kent Max Magelund (S) vil nemlig rigtig gerne have endnu flere initiativer, hvor Brøndby får fodbolden med ind over.
– Vi leder altid efter nye måder at gøre vores borgere mere aktive, så vi håber DBU også kan komme med nogle friske idéer
Med det sagt har Brøndby Kommune allerede udarbejdet nogle forslag til initiativer, der kunne indføres, hvis en aftale med DBU blev fundet. For eksempel en fodboldindsats, der skal styrke pigefodbold samt motionsfodbold for voksne i samarbejde med Træningscenter Brøndby og Multihuset i Brøndby. Disse fremgår på Brøndby Kommunes hjemmeside.
Sådan gjorde vi: Journalisten fandt frem til forhandlingerne med DBU, gennem et referat fra økonomiudvalget på Brøndby Rådhus. Journalisten udførte derefter et telefonisk interview med Brøndbys borgmester Kent Max Magelund. Derefter fandt journalisten frem til en sæsonkortholder af det danske landshold, gennem sine bekendte. Her blev også udført et telefonisk interview.