Ny app skal få kvinder op på den tohjulede

I dag udkommer en ny app, der skal motivere kvinder til at tage cyklen.
Ta’ Cyklen er en gratis app, der har til formål at fungere som en digital cykelcoach, der motivere kvinder til at dyrke mere motion i hverdagen. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Godt en tredjedel af de danske kvinder mellem 40 og 59 år bevæger sig ikke.

Sådan lyder meldingen fra Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Diabetesforeningen, der i dag udkom med en ny app, der skal motivere flere kvinder til at vælge den tohjulede frem for bilen, eller bussen i hverdagen.

Tal fra en ny undersøgelse, gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Kræftens Bekæmpelse, viser, at 69 pct. af kvinder mellem 40 og 59 år ikke cykler i hverdagen.

Læs også: App lærer dig at håndtere stress som de bedste sportsfolk

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er det vigtigt, at flere kvinder kommer i gang med at motionere.

Motion kan nemlig nedsætte risikoen for livsstilssygdomme, som type 2-diabetes, hjertekarsygdomme og kræft.

– Rigtig mange danskere motionerer ikke nok i hverdagen, men ved at bruge cyklen, som transportmiddel fra A til B, slår man to fluer med et smæk. Man får både motion, og man kommer derhen, hvor man skal, siger seniorprojektleder hos Kræftens Bekæmpelse, Hanne Scheller.

En personlig cykelcoach

8 ud af 10 kvinder får dårlig samvittighed over, at de ikke får nok motion.

App’en, Ta’ Cyklen, skal fungere som en digital og personlig vejleder, både med opmuntring og gode råd.

Ifølge undersøgelsen ville flere kvinder dyrke motion, hvis de havde en personlig træner.

Læs også: Danmark skal gå en Røgfri Fremtid i møde

– Vi ved, at kvinder godt kunne tænke sig at motionere mere, men at de har brug for et lille skub. Det er så her, app’en kommer ind i billedet som den her lille digitale hjælper, der kan puffe lidt, fejre når det går godt og give det sidste skub, når man har brug for det, siger Hanne Scheller.

App’en tager udgangspunkt i motion på cyklen, da 90 pct. af den danske befolkning ejer en cykel. Derfor kan næsten alle være med. Det fortæller Hanne Scheller.

App’en er et led i kampagnen Ta’ Cyklen Danmark, hvis målsætning er at få danskerne ud på 50 mio. flere cykelture om året – det svarer til en stigning på 1 pct. i antallet af cykelture på landsplan.