OB-sats giver pote: Spinder guld på FIFA-spiller

OB's ansættelse af e-sportsspilleren Lasse Bækkelund har indtil videre været en god forretning for Superliga-klubben. Foto: ob.dk
OB’s ansættelse af e-sportsspilleren Lasse Bækkelund har indtil videre været en god forretning for Superliga-klubben.
Foto: ob.dk

Det har vist sig at være en god investering for Superliga-klubben OB, at de som den første fodboldklub i Danmark har fået en e-sportsspiller på kontrakt. 21-årige Lasse Bækkelund skal repræsentere klubben fra Ådalen ved forskellige e-sportsarrangementer, og ifølge OB’s kommercielle leder, Jack Jørgensen, kan klubben allerede se fordelene ved investeringen.

– Vi får mange nye henvendelser både fra sponsorer, som er interesserede i at være med på den rejse, vi har begivet os ud på, men også bare almen interesse fra alle mulige parter, siger Jack Jørgensen.

Læs også: Danske Superliga-klubber tøver med at hoppe på e-sportsbølgen

Netop øget opmærksomhed var da også en af klubbens bevæggrunde for at tilknytte Lasse Bækkelund, der ifølge Jack Jørgensen er klubbens mest omtalte spiller i september og oktober måned.

– Vores hensigt med alt det her er at være til stede på nogle platforme, hvor vi kan tilgå mange flere seere, end vi gør med vores traditionelle fodboldhold. Det er jo lidt grotesk at sige, men sådan er det, når det er så globalt et produkt.

E-gaming er eksploderet voldsomt

Kenneth Holm Cortsen, lektor i Sport Management ved UCN, ser ligesom OB store muligheder i e-sportsindustrien og e-gaming i det hele taget. En investering i industrien kan eksempelvis give et økonomisk afkast for klubberne.

– Når masserne lige pludselig interesserer sig for noget, så kommer der typisk også penge med i form af blandt andet medie- og sponsorinteresse. Og interessen for e-gaming er eksploderet voldsomt, vurderer Kenneth Holm Cortsen.

Vi får mange nye henvendelser både fra sponsorer, som er interesserede i at være med på den rejse, vi har begivet os ud på, men også bare almen interesse fra alle mulige parter
Jack Jørgensen, kommerciel leder i OB

Den lunte havde de lugtet i OB, og selvom Jack Jørgensen erkender, at klubben tager en chance ved at være først ude af starthullerne, er han optimistisk.

– Vi er bevidste om, at vi som first mover er ude og mærke efter og tage nogle skridt på usikker grund. Men der er et marked, og det er vi så småt ved at bryde igennem på nu, siger han.

Ikke for alle

Selvom OB indtil videre har haft succes med deres e-sportsinvestering, vil Kenneth Holm Cortsen dog ikke blindt anbefale alle danske klubber at gøre det samme.

– Det skal passe ind i ens strategiske fokus og virkelighed, og der er jo klubber, som er pressede nok på ressourcer. Og kaster man sig ud i alt for meget, som man ikke har ressourcer til, så kan ens kerneområder komme til at lide under det, siger lektoren i Sport Management.

Læs også: Danske uddannelser satser på e-sport

Ifølge Jack Jørgensen har Lasse Bækkelund endnu ikke deltaget i turneringer som OB-spiller, men i november skal han blandt andet repræsentere klubben ved DM og en stor turnering i Sverige.