Forboldfans skal vise coronapas til landskampen i aften: »Vi har jo prøvet det før«

Asger Bille, der skal se landskampen i aften, har styr på coronapas. Foto: Asta Vilsgaard Brown.

Trods krav om, at der skal tjekkes coronapas er DBU, barer og fans klar til landskab i aften. I aften drager 2.000 foldboldfans fra Færøerne nemlig mod Danmark for at se Færøernes fodboldhold spille mod Danmark i Parken. Inden de drager mod kampen har fanklubben Skansin arrangeret, at der skal varmes op på sportsbare Proud Mary, der ligger på Vesterbrogade i København.

Johan Hentze er gruppeformand i fanklubben Skansin. Han fortæller, at Proud Mary har oplyst de færøske fans om de nye danske restriktioner:

– Der er hundrede procent styr på vores vaccine-pas, så det bliver slet ikke noget problem, siger han.

Her skal du fremvise coronapas

    • Museer
   • Fodboldkampe, herunder landskampen i aften
   • Restauranter og caféer
   • Besøgende på sygehuse

Kilde: Ritzau

Ekstra vagter

The Old Irish Pub, der ligger på Vesterbrogade forventer, at der kommer mange gæster inden landskampen i aften. Johnny Bako, der er manager på baren siger, at han ikke tænker så meget over, at der er kommet coronapas.

– Vi har hyret to vagter ind, der skal tjekke coronapas. Det er ikke noget, vi er særligt bekymrede for, det er jo noget, vi har prøvet før. Der var jo også coronapas under EM, og vi regner ikke med, at der kommer lige så mange i aften, siger han.

Ligesom The Old Irish Pub har DBU tidligere været nødsaget til at håndtere corona-restriktioner. Derfor lyder meldingen fra Dansk Bold Union (DBU) også, at man er i stand til at håndtere ekstraarbejdet med at kontrollere folks coronapas. DBU’s administrerende direktør Jakob Jensen siger i pressemeddelelsen, at DBU er klar til at håndtere situationen fredag:

– Vi ønsker naturligvis at bidrage til at bekæmpe spredningen af coronasmitte. Derfor er vi klar til at afvikle landskampen med krav om coronapas for de fremmødte, lyder det.

DBU har dog én særlig opfordring til de mange landskamptilskuere:

– Vi opfordrer fans til at komme i god tid, så der er tid til at blive tjekket – og så kan alle få en god landskampsoplevelse i Parken, siger Jakob Jensen i pressemeddelelsen.

Sådan gjorde vi: Journalisten fik ideen til artiklen, fordi jeg vidste, at der var kamp i aften. Jeg vidste også, at coronapasset trådte i kraft samme dag og var derfor interesseret i, om det var noget DBU og barerne, der plejer at være fyldte, når der er bold, havde tænkt over.