Post Danmark beskylder konkurrent for ulovlige metoder

For to uger siden fortalte DR København, at der var tvivl om, hvorvidt kommunen har fulgt EU’s udbudsregler, da man valgte at forhøje den pris Post Danmark får for at bringe mad ud til de ældre københavnere.

Nu fortsætter balladen om madudbringningen, efter det er kommet frem, at den nuværende leverandør, Post Danmark, har sendt beskyldninger om ulovlige metoder af sted mod konkurrenten, skriver DR København.

Det var brugen af ikke-godkendt arbejdskraft, det betød, at kommunens tidligere madudbringer, Multi Trans, leverede mad til tiden, sagde Post Danmark, da firmaet sidste år forklarede Københavns Kommune, hvorfor den kommunale madudbringning var på slingrekurs efter, at de røde postbude tog over, viser et notat fra Københavns Kommune.

– De kørelister, som Post Danmark har fået udleveret, og som bygger på Multi Trans ruter, har ikke været realistiske at gennemføre. Det tyder på, at Multi Trans har anvendt ikke-godkendte underleverandører, lyder det i notatet, der stammer fra et møde i 28. februar sidste år mellem Post Danmark og Københavns Kommune.

Post Danmark kan ikke fremlægge dokumentation for påstanden, men fastholder kritikken.

– Da vi startede på opgaven, mødte der nogle unge mennesker op og spurgte, hvilken tur de skulle med på. Vi måtte så fortælle dem, at det var ikke noget, de kunne komme med på hos os. I Post Danmark lægger vi vægt på at have ordnede løn- og ansættelsesforhold, siger chef for Facility Services i Post Danmark, Lars Udsen til DR København.

De unge mennesker er grunden til, at Multi Trans navn havnede i det omtalte notat, og Post Danmark føler sig sikre på, at de har tilknytning til Multi Trans:

– Vi må formode, når de kommer og spørger, at der er en tilknytning, siger Lars Udsen. Hos den tidligere leverandør er man overrasket over anklagerne fra Post Danmark om, at firmaet skulle have brugt ikke-godkendt arbejdskraft til at bringe mad ud for Københavns Kommune.

Beskyldningerne har ingen hold i virkeligheden, understreger Multi Trans.

– I Multi Trans følger vi alle de gældende regler og den lovgivning, som fungerer i det danske samfund, siger Markedschef i Multi Trans, Andreas Rose Hensen til DR København