Post Danmark sløjfer over 300 postkasser i hovedstaden

(Opdateret tirsdag d. 23. oktober kl. 13:31)

Du kan til december risikere at skulle gå endnu længere for at sende dit julekort. Der bliver nemlig i fremtiden færre postkasser i hovedstadsområdet. Helt præcist 348 af de røde postkasser bliver taget ned af Post Danmark i perioden fra d.7. november til d. 25. november.

Desuden bliver der nu kun 970 postkasser, der tømmes dagligt på et fast bestemt tidspunkt mod det nuværende antal på 1977. Det meddeler Post Danmark i en pressemeddelelse. Ændringen skyldes ganske enkelt at folk sender færre breve end tidligere.

”Det helt grundlæggende er, at vi har set et markant fald i almindelige breve her inden for de seneste ti år og i hvert fald inden for de seneste tre år. Det er et virkeligt drastisk fald. Det gør jo også, at det vi ser i postkasserne er helt naturligt, at der ikke er så mange breve i dem længere. Sådan helt oplagt, så er der ingen grund til for os at tage ud og forsøge at tømme en postkasse, som er tom i forvejen. Så derfor reducerer vi antallet af postkasser,” siger Michael Hermann, chef for Postområde København.

En smule længere til postkassen
Københavnerne vil på grund af det reducerede antal postkasser kunne komme til at skulle gå en smule længere, for at finde den nærmeste postkasse. ”Det er klart, at der når bliver nedlagt nogen (postkasser, red.), så vil nogen opleve, at man skal en lille smule længere, men vi taler altså ikke om særlig lang afstand,” siger Michael Hermann.

Han opfordrer derfor københavnerne til at benytte sig af Post Danmarks mobilapp, hvor man fra på fredag af vil kunne se, hvor postkasserne fremover vil være placeret.

Nye ændringer
Ændringerne hos Post Danmark betyder også, at der i fremtiden vil være to typer postkasser: Postkasser der bliver tømt dagligt, hvor tømningstidspunktet skifter fra dag til dag og postkasser, der tømmes dagligt med på et fast tidspunkt. Sidstnævnte postkassetype bliver der dog 1007 postkasser færre af.

“Postkasser med tømningstid er postkasser, der bliver tømt på et fast tidspunkt hver dag. Postkasser med daglig tømning bliver tømt på skiftende tidspunkter, når postbuddet passerer kassen på sin rute. Det står på postkassen, om den er tømt den enkelte dag, og man kan også se, hvor man finder den nærmeste postkasse, der tømmes på et fast tidspunkt, og hvad tid det er,” siger Michael Hermann.
 

Læs også:

Postkasser droppes – aflever breve til buddet

775.000 husejere ramt af postkasse-stress