Radio: Professor: Taxabranchen mangler innovation

Med Sightseeing Taxa er det nu muligt at komme på ‘luksus kanalrundfart’. Hør radioindslaget under artiklen. Foto: NetAvisen

Af Thobias Beyer og Jonas Trobeck

Det er muligt at bestille både sightseeing- og partytaxaer i København. Om du vil feste eller se på seværdigheder. Flere Taxaselskaber forsøger at udvikle deres produkter og imødekomme nogle af de huller, som de mener at have fundet i markedet.

– Jeg synes, det er et godt tegn, at de efter så mange år endelig prøver at tænke lidt kreativt, siger Thomas Ritter, professor på CBS og ekspert indenfor forretningsudvikling.

– Taxibranchen har sovet i rigtig mange år, tilføjer han.

Thomas Ritter mener, at behovet for, at folk skal transporteres fra A til B, fortsat vil være der i fremtiden. Spørgsmålet er nærmere, hvordan vi transporterer os rundt.

– Personligt mener jeg, at det tager et par år, før vi ser førerløse biler i byen – så der vil stadig være en taxibranche om fem til ti år, men vi har jo set, hvor store problemer taxibranchen har haft med at reagere på en ‘Uber-udfordring’. Jeg tror på, at sådan en udfordring kommer igen i en anden, mere lovlig facon, siger han.

Læs også: Taxiselskaberne nyder godt af sne og kulde

Innovation er på vej

Den 1. januar 2018 trådte den ny taxilov i kraft. Det giver taxiselskaberne mulighed for at være mere innovative og udvikle deres forretningsområder.

Trine Wollenberg, Direktør i Dansk Taxi Råd, fortæller at, hvis taxaselskaberne ønsker det, har de nu mulighed for at efterse de ønsker som kunderne har. Hun uddyber samtidig at innovation kun kan gavne taxibranchen som helhed og håber, at ændringerne giver mulighed for endnu mere konkurrence.

– Med den nye lovgivning, giver det jo mere mulighed for de enkelte selskaber at lytte til deres kunder. Om det handler om at være mere grønne og køre elbiler eller have Partytaxaer og Sightseeing Taxaer, er nu op til det enkelte taxafirma at bestemme. Vi ønsker altid innovation og udvikling i taxibranchen og håber, at de nye lovgivninger vil skabe mere konkurrence mellem taxiselskaberne, siger hun.

Læs også: Overblik: Uber-taxikrig i hele Europa

Stadig ikke innovative nok

Thomas Ritter supplerer at taxibranchen godt kunne gøre mere for at imødekomme de ændringer som muligvis kan være på vej.

– For at taxibranchen kan udvikle sig, skal den have fat i en mere innovativ tankegang for at kunne overleve. Jeg synes det er nogle sjove tiltag de har lavet med partytaxaer og sightseeing, men det vil nok ikke redde taxabranchen, siger Thomas Ritter.

Hør radioindslaget fra en tur med Sightseeing Taxa. Vil du ud og køre en tur med sådan en taxa? Skriv dit svar nede i kommentarfeltet.

Sådan gjorde vi: Vi havde hørt om en Sightseeing Taxa gennem et interview med den presseansvarlige i 4×35 til en anden artikel om taxaer. Derfra gik vi videre med idéen omkring en sightseeing taxa artikel og et radioindslag. Vi kørte en tur på halvanden time med Ivan Naurholm, mens han forklarede om sightseeing taxa og dens oprindelse og optog det hele til radio indslaget, som blev kogt ned til to minutter. Vi telefoninterviewede Trine Wollenberg, Direktør i Dansk Taxi Råd og telefoninterviewede Thomas Ritter, Professor på CBS og ekspert indenfor forretningsudvikling.

One Response to "Radio: Professor: Taxabranchen mangler innovation"