Roskilde-aktuelle Wangel leverede et brag af en releasekoncert

Foto: Simone Orby Jarolics

Af Anne-Marie Dynes Møller og Simone Orby Jarolics

Et udsolgt Idealbar på Vesterbro i København blev lørdag aften lagt ned af en yderst dygtig vokalist, der med sin elektroniske lyd imponerede alle tilstedeværende.

Den elektroniske lyd, der blandt andet blev forårsaget af trommeslageren Ask Bock på synthesizeren, blev akkompagneret af et lysshow, der til tider badede publikum i neon-grønne, røde og blå farver. Wangel formåede hermed i den grad at drage publikum ind i et unikt univers. Med et sikkert greb, blev man ført på en større musikalsk rejse, der først sluttede ved tonernes sidste klang.

Det er musik, man lægger mærke til
Malene Mikkelsen, koncertgæst.

Peter Wangel er artisten, der i samarbejde med producer Kasper Ejlskov står bag projektet Wangel. Udgivelsen af EP’en ”Eternal History” dannede rammen for releasefesten.

– Jeg synes, det gik godt. Det var fedt at stå på en udsolgt scene. Det havde vi slet ikke regnet med, da vi startede. Nu har vi lige udgivet den her EP, og så skal vi spille på SPOT, Wonder Festival og Roskilde Festival til sommer. Vi skal bare ud og give så mange koncerter, som vi kan, fortæller Peter Wangel.

Læs også: Musik under kørsel er en fordel for bilister 

Wangels release-koncert bød både gamle fans og nye musiksjæle op til dans.

– Jeg hørte ham for første gang i aften. Det var virkelig fedt live, og det var han også. Han værdsætter virkelig, at publikum lytter til hans sange, siger Malou Mikkelsen på 28 år.

Med en anmeldelse af EP’en ”Eternal History” med flotte fem stjerner i Gaffa, samt en kåring til P3’s uundgåelige for sangen “Seoul”, er Wangel et nyt must-have på ens sommer-playliste:

– Det er musik, man lægger mærke til, siger Malene Mikkelsen, der har fulgt Peter Wangel i længere tid.

Wangels imponerende vokal, der veksler mellem en skælvende falcet og dyb røst på ægte crooner-manér, er heller ikke gået tilskuernes næse forbi:

– Det at opleve, hvordan han kan komme helt op i de høje toner og bagefter helt ned i de dybe toner, var helt vildt, fortæller Elizabeth Björkqvist, der opdagede Wangel igennem YouTube.

Klik på nedenstående video og lyt til bandet, og se også koncert-galleriet under videoen.