Vi boller til en fortid, vi godt kunne lide

Når der skal dyrkes vandret dans på lagenerne hjemme i soveværelset, er det Whitney Houston, Marvin Gaye og ikke mindst soundtracket fra Dirty Dancing, der hitter.

Det viser en ny undersøgelse fra musiktjenesten Spotify.

”Dirty Dancing? Boller man stadig til den? Hvor er det sjovt,” lyder det fra sexolog Joan Ørting.

Og selv om hun umiddelbart lyder overrasket, har hun et klart svar på, hvorfor det primært er 80’erne og 90’ernes musik, vi tænder på:

”Det er jo nostalgi og romantik al sammen. Vi boller til noget, som vi kan sætte følelser i gang med. En fortid, vi godt kunne lide. Da vi første gang lå og snavede med en gut i forældrenes sommerhus. Det er bedre end en seksuel fantasi,” fortæller hun og fortsætter:

”Hvem har ikke bollet til ’I Will Always Love You’, da man var 16?”

Undersøgelsen er udført for Spotify af musikpsykolog Dr. Daniel Müllensiefen fra University of London. 2000 personer med næsten ligelig kønsfordeling i alderen 18 til 91 har deltaget. Heraf svarede over 40 procent blandt andet, at de tænder mere på musik end på berøring, når de dyrker sex.

Fyrene manipulerer

Det er særligt vigtigt for pigerne at have følelserne med, når der skal dyrkes lagengymnastik, understreger Joan Ørting.

Derfor vil hun også vove at påstå, at musikken er særligt vigtig for dem. Ifølge undersøgelsen er det da også drengene, der er mest villige til at skifte musiksmag, når de skal lokke damerne under dynerne.

”Så manipulerer de lige ved at sætte noget pigemusik på. De er jo dygtige,” siger hun.

”Det er jo smart at spørge hende, hvad hun godt kan lide. Vi piger kan jo ikke lade være med at bevæge os, når vi hører et nummer, vi godt kan lide. Og det er jo de bevægelser, der er skønne for manden. Det er manipulation på den gode og kloge måde.”

Generelt mener Joan Ørting, at musik er sundt for sexlivet og fortæller i den forbindelse, hvordan alle havde højttalere i soveværelset i 80’erne.

”Musikken er røget ud af soveværelset. Der har været al for stille i mange år. Jeg synes, det er godt at få musikken ind igen. Ellers kan man jo ikke larme selv.”

Selv hører Joan Ørting næsten altid musik, når hun har sex. For tiden er det Deepak Chopras ’A Gift of Love’, der er på pladespilleren i hendes soveværelse.

Læs også:

Sexapps giver inspiration i soveværelset

Det nye luftguitar: Sex uden sex

Facebook kender soundtracket til dit knuste hjerte