Sådan undgår du, at rotterne danser på bordene

Det kan starte med en kradsen under gulvbrædderne eller et hul i bunden af skraldeposen. Rotter kan løbe både vandret og lodret, og de skal ikke bruge mere end størrelsen på en to krone for at komme igennem.
 

»Rotter gnaver i alt. Står der for eksempel gamle flyttekasser eller en barnevogn i kælderen, vil de gnave for at undersøge dem. Hvis man en dag opdager, at der er gnavet hul i bunden af skraldespanden, så er det en rotte. De går efter føden,« siger Michael Møller, der er miljøkontrollør i Københavns kommune. 

Derfor er det vigtigt at sikre sit hjem, forklarer han. Der er flere ting du selv kan gøre for at undgå besøg fra kloakken:

Råd:

Undersøg om faldstammer til toilet og håndvask er intakte – der må ikke være nogen huller.

Tjek dit badeværelse og sørg for at risten på dit gulvafløb er skruet ordentligt fast.

Bor du i hus skal du sørge for at holde kældervinduer lukkede og glasset intakt.

Alle døre skal lukke tæt. Der må ikke være sprækker, rotterne kan krybe ind af. Det er ofte køkken- og kælderdøre der er i dårlig stand.

Hold øje med rotteekskrementer. Det lugter typisk lidt af kostald. Lortene er cylinderformede og lidt mindre end filtret på en cigaret.

Bemærker du for eksempel en våd plet på spisebordet, kan det være rotteurin. Så er det på med handsker og tørre området af med vand og sæbe.   

For at ruste Københavns borgere bedst muligt på en kold vinter med mange rotter, fortæller Skadedyrsområdet i Københavns kommune om rottesikring lørdag d. 22. oktober kl. 10-14 på Sankt Hans Torv.

Læs også:

 
 
 
 
 

One Response to "Sådan undgår du, at rotterne danser på bordene"