TV: Flere indleverer Fido og Plet på internater

Af: Nanna Bay Madsen og Eva Guld Boesen

Farvel til kaninen Bimse, hunden Pluto og katten Pjevs.

På landets internater oplever man i øjeblikket en stigende interesse fra private, som vil af med deres kæledyr. Alene på Dyrenes Beskyttelses ni internater rundt om i landet har der fra 2013 til 2014 været en stigning på 55 procent i antallet af henvendelser. I 2014 blev der således indleveret 1.341 dyr fra private til Dyrenes Beskyttelses internater, og i år har tallet allerede rundet 1.800.

Årsagerne til, at flere danskere vælger at indlevere deres kæledyr på et internat, kan være mange. Det siger Jens Jokumsen, projektleder for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse.

– De primære årsager er sygdom i familien, skilsmisse og flytninger, som gør, at man ikke kan have dyrene længere. Så har man ikke tid til at bruge den tid på dyret, som man gerne ville, siger han.

Det stigende antal henvendelser er derudover et udtryk for, at de danske dyreejere er blevet mere ansvarsfulde. Ved at henvende sig til et internat erkender de, at et nyt liv hos en anden ejer vil være det bedste for kæledyret, siger Jens Jokumsen.

Læs også: Snart kan du få en ræv som kæledyr

På Roskilde Internat oplever man også den stigende interesse fra danskere, som ønsker at indlevere deres kæledyr. Og de mange henvendelser skaber problemer, siger Tina Rasmussen, leder på Roskilde Internat.

– Vi vil gerne hjælpe folk, der vil af med deres dyr. Vi gør, hvad vi kan, men vi har slet ikke plads nok, for vi skal først og fremmest have plads til dyr i nød. Der kan derfor være en venteliste på op til to måneder, inden man kan indlevere sit dyr herude, siger hun.

Flere danskere afhenter kæledyr

Heldigvis er der også flere og flere danskere, som vælger at afhente deres nye kæledyr fra et af landets internater. Det oplever de også i Roskilde, og det skaber glæde:

– Det er selvfølgelig dejligt, at flere og flere familier får øjnene op for, hvad et internatdyr er for en størrelse, og hvorfor det er så godt at støtte Dyrenes Beskyttelse ved at adoptere et internatdyr, siger Tina Rasmussen.

Læs også: Dyrenes Beskyttelse vil kæmpe for lovændring

En af dem, der har valgt at få et kæledyr fra et internat, er 43-årige Gry Hammerborg fra Lynge i Nordsjælland. For fem måneder siden afhentede hun hundehvalpen Parker på Roskilde Internat. Det var muligheden for at hjælpe en hund i nød, der fik hende til at vælge en internathund frem for en kennelhund.

– Det tiltalte os, at vi kunne få lov til at omskrive en hunds historie. Det har virkelig, virkelig været en god oplevelse, siger hun.