»Selv i Gentofte er der jo folk, der ryger ud af dagpengesystemet«

IMG_7334

– Man får bekræftet ude i Gentofte, hvorfor man er socialist. Når man er et socialt tilfælde herude, er det måske endnu værre, end hvis man boede i København. Man har ikke så mange at identificere sig med, siger Jeanne Toxværd.

Jeanne Toxværd stiller op som spidskandidat for Enhedslisten i Gentofte Kommune til det kommende kommunalvalg i september. En kamp der kan synes at ligne Davids kamp mod Goliat.

Her hviler borgmesterkæden trygt på Hans Tofts skuldre på 21. år, og mere end halvdelen af kommunalbestyrelsen er konservativ.

Konservative i Gentofte

  • Der sidder 19 byrådsmedlemmer i Gentofte Kommune
  • Heraf er 11 Konservative
  • Siden 1933 har Gentofte Kommune haft konservativt styre
  • Borgmester Hans Toft har siddet siden 1993
  • Kommunalvalget er d. 19. november

Kilde: Gentofte Kommune

Blåt enevælde

Gentofte har været konservativt siden før kommunen fik sin første borgmester.

Her midt i den blå højborg prøver Enhedslisten valg efter valg at få foden inden for døren. Partiet stiller i år op med syv kandidater til kommunalvalget, men selv om udsigterne ikke er lyserøde, går Enhedslisten ikke på kompromis for at få indflydelse.

– Der er da ingen tvivl om, at vi vil opleve modstand. Og at det konservative flertal, hvis de får det denne gang, vil overrule nogle af vores tiltag. Men Enhedslisten er jo Enhedslisten. Vi sælger ikke ud af vores principper, siger Jeanne Toxværd.

»Folk bliver også syge herude«

På trods af den ulige kamp er Jeanne Toxværd positiv.

– Jeg tror, vi får en større indflydelse, end man umiddelbart ville tro. Folk herude oplever jo også, hvordan de asociale, skævvridende reformer har indflydelse på deres dagligdag. Selv i Gentofte er der jo folk, der ryger ud af dagpengesystemet. Folk bliver også syge herude, siger hun.