Skoven vrimler med firmaer

Mountainbike er kommet listen over teambuilding events for firmaer. Foto: Jurvetson, Flickr
Mountainbike er kommet på listen over team building events for firmaer.
Foto: Jurvetson, Flickr

Mountainbiken er ikke længere forbeholdt midaldrene mænd, den skal skabe sammenhold og fællesskab på arbejdspladsen. En rundringning til syv mountainbikeudlejere i hele landet viser, at fimaer nu oftere lejer udstyr og guidede ture til deres ansatte.

Man finder lidt ind til personerne bag. Mountainbike gør det samme som en firmafest, bortset fra tømmermændene.
Steen Pedersen, idrætskonsulent for Dansk Firmaidrætsforbund

Mountainbikeudlejere har de seneste tre år oplevet en stigende interesse for cykelsporten, men nu gør firmaer også brug af skovens muligheder.

– Der er firmaer i Odense, som lejer mountainbikes til deres medarbejdere, så de kan komme ud og køre. Jeg har haft virksomheder, som er kommet tilbage to-tre gange. Så lejer de otte mountainbikes og en trailer, siger ejer Kjeld Andersen fra Odense Cykler.

Henrik Stricker åbnede sin butik med mountainbikeudlejning for halvandet år siden, men har allerede fået tag på firmaerne. Sidste år havde han 15 forskellige firmaer ude i skoven.

– Jeg tror grunden stigingen, er det store fokus på sundhed. Og folk er trætte af bowling og paintball, de har prøvet det, og de vil gerne prøve noget nyt. Jeg tror det vil hitte de næste mange år, siger Henrik Stricker, stifter af Hedeland MTB-Tours.

Dem ringede vi til: 

  • MTB-Tours Hareskoven
  • Aalborg MTB udlejning
  • Odense Cykler
  • Sport og Event Park Esbjerg
  • Davinci Cykler, Holte
  • Cykelkompaniet, Roskilde
  • Hedeland MTB-Tours

Firmafester uden tømmermænd
Mountainbiketuren som firmaaktivitet er for mange virksomheder stadig ny, men både eventfirmaet Personaleklubben og Dansk Firmaidrætsforbund oplever fremgang.

– Vi kaster snøren ud i et stort bassin og ser, om nogle bider på mountainbike. Fremfor at fiske i det bassin, hvor man i forvejen ved, at alle mountainbikere er. Men det er i vækst, siger Steen Pedersen, idrætskonsulent for Dansk Firmaidrætsforbund.

Læs også: Nu vil vi have mountainbikes med motor

I Personaleklubben forventer de flere udflugter i foråret og sommeren, siger Kim Lehmann Lasse, direktør og eventkoordinator for Personaleklubben.

Mountainbiken skal ikke bare sætte medarbejderne i gang og bringe motion til arbejdspladsen. Den skal udfordringer de ansatte og skabe større fællesskaber.

– Man oplever hinanden fra nogle andre sider, end den faglige side. Man finder lidt ind til personerne bag. Mountainbike gør det samme som en firmafest, bortset fra tømmermændene, siger Steen Pedersen.

– Ansatte kommer ud og skal køre på en ens mountainbike, så er der ikke længere forskel på, om man er direktør eller lagerarbejder. Alle er lige, siger Henrik Stricker.