Slut med at køre galt i chefens bil

Rådet for Sikker Trafik har netop iværksat en kampagne med fokus på arbejdsrelaterede trafikulykker. Tal fra Norge viser, at over en tredjedel af alle trafikulykker sker i arbejdstiden, eller når folk er på vej til og fra arbejde. Ifølge direktør for Rådet for Sikker Trafik, Anders Rosbo, er tallene stort set de samme i Danmark, og derfor skal der gøres noget.

”En stor del af alle trafikulykker er arbejdsrelaterede. Derfor har vi i år iværksat en kampagne, hvor vi skal i dialog med de store virksomheder. Vi skal have dem til at lave trafikkampagner og på anden måde arbejde med trafiksikkerhed. De skal have en trafiksikkerhedspolitik” siger Anders Rosbo.

Mange faktorer spiller ind
Ulykkerne i arbejdstiden kan ifølge Anders Rosbo skyldes mange ting. For det første bliver der kørt mange kilometer i arbejdstiden, så der er i sig selv stor sandsynlighed for, at der vil være mange trafikulykker netop her. Men derudover spiller andre faktorer også ind.

”Hvis du kører langt og ikke overholder spillereglerne for, hvornår du skal hvile, så kan det gå galt. Derfor spiller træthed også ind. Og så er der selvfølgelig mange, som snakker i mobiltelefon i arbejdstiden – så uopmærksomhed er også en faktor,” siger Anders Rosbo.

En sidegevinst
Ved at sætte målrettet ind overfor de store danske virksomheder regner Rådet for Sikker Trafik med en sidegevinst. Udover at forbedre trafiksikkerheden mens folk kører rundt på arbejdet, forventer man, at det vil være muligt at påvirke medarbejderne uden for arbejdstiden, når de for eksempel kører til og fra arbejde.

”Ved at nå medarbejderne gennem deres arbejdsplads, vil vi også kunne påvirke dem uden for arbejdstiden – så det er helt klart også et mål,” siger Anders Rosbo.

Læs også:

Ekstra køreundervisning sparer penge

Danmark overhalet inden om med trafiksikkerheden