Studerende kan igen i år se frem til en gratis togrejse til jul

Det generøse juletog tilbyder igen i år 600 pladser
Det generøse juletog tilbyder igen i år 600 pladser, Foto: Anthon Berg.

Anthon Berg og Arriva Danmark har igen i år indgået et samarbejde, hvor de giver 600 studerende mulighed for at komme gratis hjem til jul.

Projektet går ud på, at man som studerende kan få en gratis billet, når man skal hjem og fejre jul, hvis man til gengæld udfører en generøs handling.

Reglerne er simple – jo mere generøs du er, jo større er chancen for at sikre dig en billet.

Tidligere har de studerende blandt andet udført generøse handlinger ved at hjælpe andre rejsende med deres bagage, ønske minimum 20 personer glædelig jul eller medbringe spil til togturen. I år belønnes det også, hvis man åbner sit hjem for internationale studerende og inviterer dem hjem til jul.

Læs også: Bestil din togbillet til jul allerede nu

Fakta om toget

  • 82 meter langt
  • 600 pladser
  • Betrukket i pink folie
  • Pyntet op indvendigt
  • København-Aalborg tur/retur

Kilde: Rikke Crown fra Anthon Berg.

Større krav til de studerende
– Vi kræver lidt mere af de studerende i år. Vi ved fra vores analyser, at unge er rigtig gode til at være generøse, og vi har derfor udfordret dem til den største generøse julegerning – at dele deres jul, siger Rikke Crown, Senior Brand Manager hos Anthon Berg.

Det nye tiltag er blevet til som et resultat af, at mange internationale studerende skal blive i Danmark over julen, og derfor mangler et sted at være juleaften. Det viser en undersøgelse, som Anthon Berg har foretaget, hvor 200 internationale studerende er blevet spurgt.

– Vi vil gerne motivere de studerende til at invitere medstuderende ind i deres hjem til jul. Det betragter vi som den mest generøse handling. Derfor sikrer vi, at de kommer forrest i køen til billetterne, siger hun.

Hvis du gerne vil have fingrene i en billet, skal du på Anthon Bergs Facebookprofil udfylde et skema, hvor du blandt andet skriver, hvilken generøs gerning, du gerne vil udføre.

Det er tredje år i træk, at Anthon Bergs juletog kører tværs over landet med studerende, der skal hjem til jul. Igen i år er toget dekoreret med pink folie og pyntet op indvendigt – så det oser af jul.

Projektet forener værdier
You can never be to generous – sådan lyder Anthon Bergs slogan. Det er også et budskab, de med kampagnen håber, at de studerende vil tage med sig og formidle videre efter en tur på den generøse togrejse.

– Med juletoget ønsker vi at sprede vores budskab, så de tager generøsiteten videre hjem til sig selv. For eksempel ved at åbne deres hjem i julen eller ved at tage julestemningen fra toget med hjem til deres familier, siger Rikke Crown.

Læs også: Bliver det hvid jul i år?

Hos Arriva er marketing manager Britta Indraccolo glad for juletogssamarbejdet med Anthon Berg. For de unge er en stor og vigtig kundegruppe, som kampagnen rammer på en ny og anderledes måde.

– Arrivas tog kører til dagligt i Midt- og Vestjylland, og vi synes derfor, at det er spændende at kunne køre ind på Københavns Hovedbanegård, siger Britta Indraccolo.

Hvis du er studerende og gerne vil have muligheden for at få fingre i en gratis billet til en rejse med juletoget, der kører den 22. december, kan du skrive dig op på Anthon Bergs Facebookprofil fra i dag, mandag den 16. november.