Superfan åbner Danmarks første AC/DC-museum

Anderz Terkelsen er ejeren af Danmarks største AC/DC-samling.
Foto: Privat

Album, figurer, legetøjsbiler, magasiner og alt muligt andet AC/DC-merchandise er nu på vej til at blive en del af Danmarks første AC/DC-museum.

Anderz Terkelsen er manden bag Danmarks største AC/DC-samling, og han har været kæmpe fan af bandet , siden han hørte dem for første gang.

– Jeg hørte det for første gang i 1981, og så var jeg solgt der, siger Anderz Terkelsen.

For Anderz Terkelsen var det ikke nok bare at lytte til musikken. Han begyndte at samle på de forskellige AC/DC-objekter i en alder af bare 13 år, og er fortsat lige siden. Det har nu ført til en samling stor nok til at åbne et helt museum.

– Da samleriet startede var pengene små, så det var begrænset, hvad jeg kunne købe. Jeg startede med at samle på LP’er, og så har det taget fart siden da. Nu er det både merchandise, tøj og alt muligt skrammel, siger den danske superfan.

Jeg har en kone og en datter derhjemme, og de ryster lidt på hovedet over alle mine ting. Men de har da overgivet sig så meget, at der er blevet plads til alt mit andet musik i stuen.
– Anderz Terkelsen

Læs ogsåNy trend: Slip for tøjvasken og red planeten

Ambitionerne er store, men økonomien skal kunne følge med    

Ambitionerne er steget parallelt med samlingen, og Anderz Terkelsen ønsker nu at åbne sit helt eget AC/DC-museum. Den efterhånden kæmpestore samling er svær at få plads til hjemme på kontoret. Anderz Terkelsens samling skal presses sammen på blot 15 kvadratmeter – en udfordring der er svær at klare.

– Jeg kunne virkelig godt tænke mig at have en fast udstilling, hvor det hele kunne være. Lige nu har jeg det hele hjemme på mit eget lille kontor, hvor det hele er pakket ind fra gulv til loft. Det er stablet op, så man kan slet ikke se noget af det, stort set, siger Anderz Terkelsen.

Det har kostet både tid og penge at anskaffe sig, det Anderz Terkelsen kalder Danmarks største AC/DC-samling. Supersamleren har udbygget sin samling konstant, og den har angiveligt kostet Anderz Terkelsen flere hundrede tusinde kroner.

– Et godt bud ville være, at det i hvert fald har kostet 250.000 kroner, men nok også mere. Jeg har jo købt gennem mange år, men det holder stadig værdi, siger Anderz Terkelsen.

Læs også: Køge: Veterancafé er blevet et hit

Tip fra vodkamuseumsdirektør: Find en fond

Anderz Terkelsen har blandt andet udfordringer med at finde økonomi og beliggenhed til museet. Udfordringer han ikke skal tage så tungt ifølge indehaveren af Vodka Museum Copenhagen, Brian Ingberg.

– Det kræver som sådan ingenting, udover at man skal have en samling et eller andet, og så skal man selvfølgelig have nogle lokaler til det. Man kan jo bare kalde det et museum, hvis det er det, man vil, siger Brian Ingberg.

Brian Ingbergs vodka-samling startede som Anderz Terkelsens AC/DC-samling også ud i det små. Samlingen blev til sidst tilpas stor, hvorfor Brian Ingberg bestemte sig for at åbne vodka-museet. Brian Ingberg anbefaler, at Anderz Terkelsen går ud og søger nogle fonde til at sætte skub i processen.

– Det han skal gøre, er at gå ud og søge fonde. Det er den eneste måde at komme videre på, siger Brian Ingberg.

Læs også: Henrik reddet fra depression af fodboldklubben

Dagligstuen er AC/DC-frit område 

Det er ikke kun for Anderz Terkelsen, at det er en stor drøm, at få flyttet alle samlerobjekterne på et museum. Konen og datteren er på hjemfronten også frustrerede over den plads AC/DC-dimserne optager.

– Jeg har en kone og en datter derhjemme, og de ryster lidt på hovedet over alle mine ting. Men de har da overgivet sig så meget, at der er blevet plads til alt mit andet musik i stuen. Så der er ikke noget AC/DC i stuen, men der er så alt det andet musik, siger en grinende Anderz Terkelsen.

Sådan gjorde vi: Artiklen opstod gennem et tip fra min tidligere kilde, som så blev undersøgt nærmere. Citaterne er fra telefoninterviews med mine to kilder.