Tattoo-fjerner: Tatoveringer udskiftes som bukser

Flere får lavet tatoveringer de kun vil have i få år. Kæder der fjerner tatoveringer boomer.
Flere får lavet tatoveringer, de kun vil have i få år. Kæder der fjerner tatoveringer boomer. Foto: Cecilie Jørgensen

– Det er ikke ligesom i gamle dage, hvor tatoveringer var for livet. Nu er det bare ligesom når man køber bukser, får lavet permanent makeup eller får lavet botox. Nu er det: ‘Nåh, men jeg kan jo bare få den fjernet’, fortæller Güner Milberg, Laserspecialist og indehaver af Undo-it afdelingerne i København og Aarhus, hvor man kan få fjernet tatoveringer.

Tatoveringer skal være lette at fjerne

Tatoveringer er ikke længere noget alle folk får lavet med intentionen om en livslang mærkning på kroppen. Mange kunder planlægger, at få fjernet deres tatovering, inden den overhovedet er blevet lavet.

– Der er også mange der ringer til os og siger: ‘Hvilken tatovering kan jeg få lavet, som er rigtig nem at fjerne, fordi jeg har kun planer om at have den et par år.’ Det oplevede vi ikke i starten, forklarer Güner Milberg.

Jeg vil sige, at der er kommet større konkurrence på markedet. I løbet af det sidste år har jeg fået rigtigt mange konkurrenter. Og det har helt sikkert gjort, at mange har fået øjnene op for det.
Jesper Jørgensen, indehaver af Tattoo-remove

Flere og flere skifter blæk

Siden åbningen af Undo-it i 2009 har der været et stigende antal kunder, der ønsker at få fjernet nye tatoveringer.

– Der er rigtigt mange unge kunder, også mange med helt nye tatoveringer, der lige er blevet lavet.

Se også: Dine farvede tatoveringer er giftige 

Også Jesper Jørgensen, indehaver af Tattoo-remove i Roskilde, fortæller at 30 procent af hans kunder får fjernet tatoveringer, der er under et år gamle, og at mange af disse er helt friske.

– Folk der er imellem 18 og 25 år, er dem der kommer flest af, også med de helt friske tatoveringer, siger han.

Både hos Tattoo-remove og Undo-it, vil folk oftest have fjernet tatoveringer, der ikke længere er moderne, tatoverede navne og tatoveringer der sidder på fingre og lænd.

Mere viden fører til boom

Güner Milberg mener, at holdningen til tatoveringerne som midlertidigt pynt skyldes, at flere og flere er blevet bevidste om, at de kan blive fjernet igen.

– Der er mange, der finder ud af, at man kan få fjernet tatoveringer, og så overvejer de ikke så tungt, hvad de skal have lavet. Før i tiden da vi åbnede, var der ingen mennesker, der vidste, at det kunne lade sig gøre: ‘Ej kan man det? Hvordan gør man det?’ Så vi har brugt fem år på at fortælle folk, at man kan få fjernet sin tatovering.

Se også: TV: Tatoveringer er yt

Forventer fortsat stigning

Jesper Jørgensen, der har haft sin klinik i omkring to år mener, at branchen hvor man fjerner tatoveringer, især er boomet i denne periode.

– Jeg vil sige, at der er kommet større konkurrence på markedet. I løbet af det sidste år, har jeg fået rigtigt mange konkurrenter. Og det har helt sikkert gjort, at mange har fået øjnene op for det.

Han forventer at stigningen fortsætter, og at det helt store boom er på vej.

Tidens tattoo

Ifølge tatoveringssalonen Miks Tattoo, der ligger i København, er blade eller mælkebøtter, der bliver til fugle, for tiden den mest populære tatovering blandt de kvindelige kunder.

Mange mænd foretrækker religiøse tatoveringer, gerne på skuldrene, og derudover er tekst en sikker vinder.

Tidens hotte blækplacering er på indersiden af overarmen og på skulderen. Så allerede nu, ved Undo-it og Tattoo-remove, hvad der inden længe venter dem.