Tegneserietegner Rune T. Kidde er vild med fødselaren Chuck Berry

Chuck Berry bliver 87 år

Johnny B. Goode, Maybelline og Rock and Roll Music er nogle af titlerne på Chuck Berry’s mest kendte musiknumre. Chuck Berry, der bliver 87 år i dag d. 18. oktober, har fans, der tæller navne som Beatles og Beach Boys, men også den danske tegneserietegner Rune T. Kidde er stor fan.

-Chuck Berry har spillet meget i mit liv, den gode mand. Han har fulgt mig gennem hele livet. Jeg startede, fra jeg var ganske lille med at høre hans plader og hans guitarriffs, fortæller Rune T. Kidde.

Chuck Berry bliver ofte benævnt rock n’ rollens far, og John Lennon har udtalt, at hvis man skulle give rock n’ roll et andet navn, kunne man kalde det for Chuck Berry. Men Rune T. Kidde ser Chuck Berry som en mere alsidig kunstner end det.

Chuck Berry har spillet meget i mit liv, den gode mand. Han har fulgt mig gennem hele livet.
Rune T. Kidde, Chuck Berry-fan og tegneserietegner

-Jo ældre jeg bliver, jo mere opdager jeg, hvor meget han kan. I virkeligheden var han jo den første rap-musiker, og han har lavet mange tale-rap numre og utrolig mange instrumentalnumre, hvor han virkelig eksperimenterer med sin guitar, og laver noget, man slet ikke gjorde på det tidspunkt, siger Rune T. Kidde.

Læs også: Ny radiokanal til rockelskere

Nonstop i radioen

Rune T. Kidde fortæller, hvordan et af hans yndlings-Chuck Berry numre er C’est la Vie. Mange kender den sang fra Pulp Fiction, hvor Uma Thurman og John Travolta deltager i en dansekonkurrence til netop den sang.

-C’est la vie er halvt PsyDeco (red. en blanding af Zydeco, country, rock n’ roll, folk og blues) inspireret. I det nummer blander Chuck Berry nogle musikstilarter sammen på en sjov måde. Og han kommer jo nede fra Sydstaterne, og referer til Louisiana og hele miljøet dernede, fortæller Rune T. Kidde.

Jeg startede med at høre Chuck Berry nonstop i radioen
Rune T. Kidde, Chuck Berry-fan og tegneserietegner

Fakta om Chuck Berry
-Født d. 18. oktober 1926-
-Opvokset i St. Louis, Missouri
-Sangskriver og guitarist
-Skiftede navn for ikke at tilsværte forældrenes navn

Keith Richards fra the Rolling Stone har til the Rock and Rock Hall of Fame udtalt, at han har spillet hvert eneste guitarlick, Chuck Berry har lavet. Og det var ikke kun hos Richards, at Chuck Berry var populær. Også i radioen var Chuck Berry et af de navne, der blev spillet nonstop i 1960’erne.

-Jeg startede med at høre Chuck Berry nonstop i radioen, dengang Jørgen de Mylius lige var startet som vært. Og så var der Radio Luxembourg, der sendte til hele Danmarks ungdom, siger Rune T. Kidde.

Chuck Berry lever i dag i bedste velgående og har en booket tour-kalender, hvor han bl.a. spiller i Italien på tirsdag, Finland på onsdag og Norge på lørdag i næste uge.

Opdateret: Tre dage efter dette interview døde Rune T. Kidde. Nedenstående artikler er skrevet som følge af hans død. 

Lyt også: Hør det sidste interview med Rune T. Kidde

 

 

Læs også: Eksklusivt: Det sagde Rune T. Kidde tre dage før sin død