Teknologieksperter uenige om ny iPhones popularitet

Foto: PR foto fra Apple.com
Foto: PR-foto fra Apple

Det dur ikke at hive en iPhone 4S op ad lommen, når den nyeste udgave hedder 5S. Derfor vil rigtig mange skifte deres gamle iPhone ud, når den nye model kommer. Det vurderer teknologijournalist Rolf Ask Clausen, efter Wall Street Journal for få dage siden rapporterede, at Apple vil begynde produktionen af efterfølgeren til iPhone 5 i dette kvartal – sandsynligvis en iPhone 5S.

– Jeg tror, der er rigtig mange, der køber den nye iPhone uden at tænke sig om. Apple handler meget om design, og det er pinligt at have den gamle telefon liggende foran sig, når man er ude i byen, siger han.

Læs også: Miljøet betaler for ny iPhone-lancering

Han mener dog ikke, der ud fra et teknologisk synspunkt vil være grund til at skifte den gamle iPhone ud.

– Lanceringerne handler om små ting som display, design og processor. Så store er springene heller ikke, og det er ikke sådan, at man dør, hvis man har en “gammel” iPhone et år mere, siger han.

Teknologisk set burde en iPhone ifølge Rolf Ask Clausen kunne holde tre år. Men Apple har tradition for at lancere cirka én iPhone om året, og han forudser, at får mange til at skifte telefonen ud langt tidligere, når Apple lancerer den nye model.

Flere vil læse om ny iPhone end købe den

Redaktør på TV2 Beep, David Guldager, vurderer dog, at der er flere, der er interesseret i at læse om den nye iPhone end i at købe den konkret.

– Vi har set, at det, at man skal skifte over, hver gang der kommer en ny telefon, er eskaleret i den seneste tid. Men måske har vi nået et niveau, hvor det ikke kan så meget mere. Interessen for iPhone og Apple er dalende, siger han.

Læs også: Trendsættere vælger Apple fra

Men han pointerer, at salget er steget for Apple ved de seneste lanceringer.

– De skal gøre meget forkert, hvis salget ikke skal stige igen, men Apple skal til at tænke ud af boksen, siger han.

“Latterligt dyrt”

Traditionen tro er lanceringen af den nye iPhone omgærdet af rygter og mystik. Det er derfor endnu uvist, hvilke opgraderinger den kommer til at byde på i forhold til 5’eren.

David Guldager tror ikke, der vil være de store ændringer, men spår, at den højst sandsynligt vil byde på en større og skarpere skærm, et kamera, bedre netværk og en opdatering af styresystemet.

– Hvis man har en iPhone 4S, kan der måske komme en god grund til at skifte. Men hvis man har en iPhone 5, og det bliver en 5S’er som forventet, er der ikke den store grund til at skille sig af med sin telefon, ikke mindst fordi det er latterligt dyrt, og man lige har anskaffet sig 5’eren, siger han.

Læs også: Fremtidens bilproducent kan hedde Apple

Batteritider kan være værd at skifte for

Rolf Ask Clausen afviser ikke, at der kan komme forbedringer, som teknologisk set er værd at skifte for.

– Generation for generation af telefoner sker der noget, og en gang imellem kan de noget nyt, som vi ikke har set før. Det kan være, der kommer noget, min fantasi ikke rækker til. Det kunne være kunstig intelligens, hvor telefonen kan give informationer, som har værdi for brugeren, siger han.

Men en forbedret batteritid kan også gøre det, mener Rolf Ask Clausen.

– Hvis man skulle se rent rationelt teknologisk på det, skal man skifte, når den for eksempel kan leve to døgn på en opladning, siger han.