Terrorkort: Har du hørt om alle angrebene?

 

Har du hørt om terrorangreb i Pakistan og Nigeria de sidste par måneder?

Hvis svaret er nej, så er det ikke så overraskende, for danske medier dækker nogle terrorangreb mere intensivt end andre.

Klik på det ovenstående kort for at se de de terrorangreb, der har ramt verden i oktober og november i år. Kortet viser kun terrorangreb, hvor mere end 10 er meldt dræbt.

Forskellen på mediernes dækning af terrorkatastrofer i og uden for Vesten blev yderst synlig i sidste uge. Mens Islamisk Stats terrorangreb i Paris fredag fyldte meget i medierne, fik samme gruppes terrorangreb i Libanons hovedstad, Beirut, væsentlig mindre opmærksomhed.

DR: Nogle menneskerliv er ikke vigtigere end andre

På sociale medier viste mange i weekedens løb frustration over mediernes forskelsbehandling.

Læs også: Det terrorangreb vi ikke taler om

Udlandschef på DR Nyheder Charlotte Harder kan godt forså, at mange er utilfredse med, at terrorangreb i Europa får mere plads i medierne end terrorangreb i Afrika og Mellemøsten, men forklarer, at det kalder på en anden dækning, når terroren kommer til Europa.

– Det er bestemt ikke et udtryk for, at vi sidder og vurderer, at nogle menneskeliv er vigtigere end andre. Dækningen af terrorangrebet i Libanon er også vigtig. Men når der sker et terrorangreb i Paris, kalder det på en anden dækning, fordi der kommer en ”uventethedsfaktor” i spil, siger hun.