Tidlig internetadgang udruster børn mod fremtidig hacking

Barn bruger computer

Medierådet for Børn og Unge forudser, at dagens unge vil gøre det sværere for it-kriminelle i fremtiden. Når børn bruger meget tid online, bliver de fortrolige med internettet og bedre til at gennemskue eventuelle snydere. Det siger Claus Hjort, der er kontorchef ved Medierådet for Børn og Unge. Medierådet for Børn og Unge er en del af Børnekulturens Netværk, som Kulturministeriet har oprettet.

Læs også: Om Børnekulturens Netværk

– Man lærer samtidig med, at man bruger de her medier, at beskytte sig selv, siger han. Men det kan også være problematisk, specielt hvis børns internetfærden foregår uden forældrenes tilstedeværelse.

– Det betyder, at danske børn og unge er mere udsat for hacking-risici på nettet, siger han. Han opfordrer derfor til, at forældre indgår en tæt dialog med deres børn, omkring deres brug af internettet.

I Danmark er internet, computere og tablets er meget udbredte blandt helt unge. Men det er endnu for tidligt, at forudse eventuelle negative konsekvenser af, at børn er online fra en tidlig alder. Der er ingen undersøgelser på nuværende tidspunkt, der tyder på det, fortæller Claus Hjort.

Læs også: E-læsning gør børn og unge bedre i skolen