TV: Alternativet vil skabe en ny politisk kultur

Af Simon Houmann og Amalie Lindeburg Jørgensen

Alternativet ønsker en ændret politisk kultur på Christiansborg. Folketingskandidat i Københavns storkreds Rune Peter Wingård vil være med til at ændre den politiske proces

– Vi mener både en ny politisk kultur på Christiansborg, men også mellem Christiansborg og borgerne, fordi vi de sidste år har set, at tilliden til politikere er sænket rigtig voldsomt, det er den gruppe, der nyder mindst tillid i befolkningen. Det vil vi gerne ændre på.

 Læs også: Debat og bajer: Nu samles politikere fra hele landet

Alternativet fik i februar måned indsamlet nok vælgererklæringer til at stille op til folketingsvalget. Partiet står ifølge en meningsmåling foretaget af YouGov i samarbejde med MetroXpress til 2,2 procent af stemmerne ved næste folketingsvalg. Derfor kan Alternativet nu gøre sig forhåbninger om at få indført en ny politisk kultur og samarbejde med de andre partier om en ny og muligvis forbedret politisk kultur.

– Vi vil gerne sætte fokus på at skabe et bedre samarbejdsklima til de andre partier så der kommer mere fokus på substans og mindre på det her spin og smædekampagne, som vi har set ved nogle af de tidligere valg, fortæller Rune Peter Wingård.

Læs også: Ph.d.-afhandling: Den danske magtelite støtter den samme politik