TV: Projekt hjælper unge iværksættere i Tingbjerg

Af: Simon Houmann og Amalie Lindeburg Jørgensen

I Tingbjerg er en gruppe unge drenge blevet en del af projektet ”Mind Your Own Business”, der er startet af Dansk Flygtningehjælp og Trygfonden. De har startet firmaet B-N1C3 (udtales “be nice), red.), der producerer t-shirts og kasketter med forskellig tryk.

– I projektet laver vi t-shirts og caps imod mobning. Vores budskab er, at vi er imod mobning, fortæller Momen Waheed, der er økonomiansvarlig i firmaet B-N1C3.

Læs også: Iværksætteri i folkeskolen tænder elever  

Projektleder Maria Kavita Nielsen fra Dansk Flygtningehjælp fortæller, at projektet hjælper udsatte unge, der gerne vil være en del af det danske samfund. Projektet kan støtte de unge iværksættere og dermed give dem en tro på, at de kan bidrage positivt til samfundet.

– Der er et behov i Danmark for en anderledes indsats for etniske minoritetsdrenge. Statistikkerne viser, at drenge klarer sig dårligt i uddannelsesinstitutionerne og derfor får en dårlig tilknytning til arbejdsmarkedet, siger Maria Kavita Nielsen.

Læs også: Vi er alle den fødte iværksætter

Klik på kortet nedenfor og læs om landets 33 udsatte boligområder. Områderne er udpeget af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Hvornår er der tale om et udsat boligområde? Se ministeriets rapport her.