TV: Træn dit motorhus: Sådan får du en god numse

Af: Katja Gasiorowski og Sofie Dyjak

Anbefalede balleøvelser:

I squats sætter man sig ned i en dyb knæbøjning med hoften langt nede i jorden, mens hovedet holdes oppe. Derefter skal man rejse sig op og få rettet hoften ud. Under denne øvelse er det vigtigt at holde sin ryg ret, have et naturligt lændesvej, holde brystet højt og spænde i mavemusklerne

I dødløft skal man skubbe sin hofte langt tilbage, og når hoften ikke kan komme længere tilbage, sætter man gang i sin knæbøjning. Det er vigtigt at huske, at i dødløft er der meget mindre knæbøjning i forhold til squats.

I box step up holder man kroppen lodret og træder op på en genstand med ét ben. Man trækker sig op, retter sig helt ud og kommer ned uden at træde op med det modsatte ben. Øvelsen kan laves mange steder, eksempelvis på en bænk eller et sofabord.

Kilde: Teis Boysen Møller, fitnessinstruktør og personlig træner i Fitness World

November måned er valgt til at være en måned, hvor numsen både trænes og hyldes ekstra meget. Træningsmagasinet IFORM kalder måneden for numsenovember.

En god numse er et must for mange og ved hjælp af ganske få effektive øvelser, kan du få styrket dit bagparti. Fitnesshold, med særlig fokus på bagdelen, viser sig flere steder, og deltagerne på AssAttack-holdet i Fitness World er vilde med den målrettede træning.

Teis Boysen Møller, fitnessinstruktør og personlig træner i Fitness World i Lyongade på Amager i København, fremhæver øvelserne squat, dødløft og box step up som de mest effektive til træning af dine baller. Se dem i tv-indslaget ovenfor.

“Numsen er motorhuset”

I forhold til tidens fokus på store numser understreger Teis Boysen Møller dog, at mange af de numser, man ser for eksempel i musikvideoer og på den røde løber, skaber et urealistisk ideal for størrelsen af især kvinders bagparti. Et ideal, som de færreste kan opnå gennem træning.

Han mener stadig, at bagdelen er en af de vigtigste muskelgrupper at træne:

– Det er motorhuset. Rigtig meget af vores eksplosivitet kommer derfra, derfor er der ingen skade sket ved at træne sine baller lidt ekstra, selvom man ikke helt får en Nicki Minaj-bagdel, forklarer Teis Boysen Møller og henviser til den amerikanske rapper med en meget iøjefaldende popo.

Se også: TV: Stor, lille eller trænet: Hvilken numse kan du bedst li’?

Du kan se meget mere om november-tendensen, som IFORM har startet, ved at søge på #numsenovember og #novemberbooty på de sociale medier.