Twitter dropper populær video app: Ærgerligt, mener kendt blogger

Twitter trækker stikket på deres video-app Vine. Foto: Esther Vargas.
Twitter trækker stikket på deres video-app Vine.
Foto: Esther Vargas.

De små videoer på 6 sekunder, som videotjenesten Vine i samarbejde med det sociale medie Twitter har tilbudt sine brugere siden 2013, hører snart fortiden til.
En af de danskere, der ærgrer sig over, at appen lukker ned, er den danske blogger Victor Rosborg, som udover sine 143.000 følgere på sin blog har 19.500 følgere på Vine.

I starten brugte han Vine til at skabe små, sjove videoer. Før han fik kigget sig om, var hans videoer nogle af de mest populære i Facebook-gruppen “Danmarks Bedste Vines”, fortæller han.

– For mig er det ærgerligt, at Vine lukker ned, for det var jo Vine, der fik mig i gang. Men man må jo også bare sige, at tiderne skifter, og så må man følge med, siger Victor Rosborg, efter at holdet bag Twitter og Vine beklagede i en meddelelse på deres blog at lukke tjenesten ned den 27. oktober.

Læs også: Sociale medier er fremtidens jobmarked

Hård konkurrence

Vine lukker ned som en konsekvens af, at større populære sociale medier gør det svært for mindre medier som Vine at overleve. Det vurderer Signe Gren, der rådgiver i digital strategi og sociale medier hos mediekonsulenten Astrid Haug.

– Konkurrencen fra et medie som Snapchat har været en medvirkende årsag til, at Vine har mistet så meget popularitet og tabt terræn, siger Signe Gren.

Hvad er Vine?

    • Videoer på Vine varer maksimalt 6 sekunder
    • Twitter opkøbte Vine i 2012 og blev lanceret officielt i 2013
    • I år 2015 havde Vine over 200 millioner aktive brugere
    • Flere popstjerner har også brugt Vine flittigt: blandt andet Justin Bieber, Shawn Mendez og Ariana Grande

Kilde: Wikipedia

Video – og hvad så?

For at være populær hos sine brugere, må sociale medier tilbyde dem unikke ydelser og funktioner. Det, som Vine tilbyder sine brugere, er en videofunktion. Problemet for Vine er, at mange af de store medier selv har valgt at benytte videofunktionen i deres apps.

– Der er hård konkurrence fra andre medier som Snapchat og Instagram, der også har implementeret video i deres platforme, siger Signe Gren.

Populære videoer

De fleste, som har kendskab til Vine, vil nok kunne huske “What are those?!“- en Vine-video hvor en mand gør grin med en politibetjents fodtøj, som i skrivende stund har over 35 millioner afspilninger. Et andet eksempel kunne være videoen “Why you always lying?”, hvor en mand synger og danser om løgnagtighed, som lige nu har over 75 millioner afspilninger.

Fremtidige muligheder

For unge mennesker, der ligesom Victor Rosborg gerne vil bruge sociale medier til at komme frem i verden, er det en god idé at satse på andre medier end Vine, præciserer Signe Gren.

Jeg tænkte, at jeg ville lave en blog og smække nogle videoer op der. Så tog det pludselig fart, og nu har jeg omkring 143.000 følgere på min blog.
Victor Rosborg, dansk Vine-stjerne.

– I forhold til de unge mediebrugere under 29 år er særligt Snapchat og YouTube interessant at holde øje med. På Snapchat er særligt Rasmus Kolbe en stor indflydelse herhjemme, og han har indgået flere samarbejder med store brands som Coca Cola og Danmarks Radio, siger hun.

Fra Vine til blog

Efter at Vine-stjernen, Victor Rosborg, droppede Vine brugte han sin popularitet til at lancere en blog. Her benytter han chancen til at skabe flere af de sjove videoer, som han er blevet kendt for.

– Jeg tænkte, at jeg ville lave en blog og smække nogle videoer op der. Så tog det pludselig fart, og nu har jeg omkring 143.000 følgere på min blog, fortæller han.

Læs også: Anonyme sociale medier fjerner unges hæmninger

Gem