Twitter gløder: Boykot Zoologisk Have i København

Løve, dyr
Fire løver står nu til at skulle aflives, for at gøre plads for en ny hanløve. Beslutningen vækker ramaskrig på sociale medier. Foto: MorgueFile.

Først var det giraffen Marius, og nu er tiden kommet til fire løver. Det går ikke udmærket hen, når Københavns Zoo vælger at aflive fire løver. Twitter har efter nyheden om aflivningen af de fire løver glødet, og flere på Twitter snakker nu om at boykotte Københavns Zoologiske Have.

Løve, dyr, Zoologisk have, aflivning
Twitter gløder i disse øjeblikke. Vil du se resten af anklagerne mod Københavns Zoologiske Have, tryk her.


»Vi gør det fagligt mest korrekte«

I Københavns Zoologiske Have er man ikke bange for at gå ud og tale åbent om sagen. Det er til trods for de voldsomme protester og erfaringer som aflivningen af giraffen Marius medførte.

– Jeg tror, at mange mennesker er blevet mere oplyste af sagen om Marius. Vi er slet ikke blevet skræmte af Marius, for det er fagligt det mest korrekte, vi gør, siger administrerende direktør for Københavns Zoologiske Have Steffen Stræde til Ritzau.

Ikke bange for mediestorm

Trods de voldsomme anklager mod Københavns Zoologiske Have er man ikke bange for at fortælle åbent om aflivningerne af dyrene. Ifølge Steffen Stræde nytter det ikke noget at skjule aflivningerne for medierne.

– Vi fortæller åbent og ærligt, hvad det er vi gør og står for. Vi kravler ikke ned i noget hul omkring det her, fastslår han.

Protester vokser

Selvom Steffen Stræde ikke udtrykker bekymring over den massive mediestorm, vokser protesterne mod Københavns Zoologiske Have stadig eksponentielt på nettet. En hjemmeside, som bruges til at indsamle online underskrifter, er nu nået op på 144.157. Og tallet vokser med ca. to underskifter i minuttet.

Målet for hjemmesiden er at nå op på 145.000 underskrifter. Protestens mål er i sidste ende at lukke Københavns Zoologiske Have. Se hjemmesiden for protesten her.